Magyar English


Így készülj a húsvétra!

- Blog

Közeledik a gyerekek következő kedvenc ünnepe, a húsvét, ami ahogy egyre közelebb kerül a naptárban, egyre jobban izgatja a fantáziájukat. A húsvéti nyuszira várakozás és az utána következő időszak élményét az alábbi ötletekkel fokozhatjuk a lurkók legnagyobb örömére.

Talán ismerős mindenkinek, hogy mennyire várta, hányszor elképzelte a húsvéti nyuszit az ünnep előtti napokban, és hogyan próbálkozott több-kevesebb sikerrel jó gyerek lenni, nehogy üresen találja majd a fészket. Ha már úgyis az érdeklődés középpontjába került a húsvét, használjuk ki a gyerekek érdeklődését, és már most hangolódjunk a nagy napra!

Ha bevonjuk a lurkókat a lakás díszítésébe, már kicsit olyan érzésük lehet, mintha itt is lenne a nyuszi, plusz ez remek alkalom a jó hangulatú közös alkotáshoz, a kreativitás megdolgoztatásához, a kézügyesség fejlesztéséhez, és a gyerekek esetleges energiatöbbletének produktív lekötéséhez. A SES kreatív termékei közül is válogathatunk csemetéink számára, például üvegfestékkel húsvéti mintákat készíthetnek az ablakukra, a különböző festékekkel, krétákkal, színes ceruzákkal szép képeket csinálhatnak, amiket büszkén kitehetünk a falra vagy a hűtőre. A környezetbarát SES termékek teljesen biztonságosak, így az ujjfestékkel is bátran ismerkedhetnek a picúrok, és abból sem lesz tragédia, ha elszabadul a gyerekek alkotókedve, mivel a festék pillanatok alatt kimosható a textíliákból.

Na de milyen meglepetést rejts a nyuszi fészekbe?

Szerencsére ezzel is könnyű dolgunk lesz, mert óriási a kínálat a REGIO JÁTÉK webáruházában. Az Ugri nyuszi plüssfigura ugrál, hangot ad ki, és a fülei is élethűen mozognak, borítékolható, hogy leveszi a gyerekeket a lábáról, ráadásul igazi húsvéti ajándék. A Hangszál pedig egy olyan praktikus és mókás eszköz, amivel gyerekjáték lesz rávenni a gyerekeket a rendszeres folyadékpótlásra, mert a szívószál használat közben élethű jármű- vagy állathangokat ad ki. A kislányok egy új babának is mindig örülnek, míg a fiúknál a LEGO az örök klasszikus. Amit viszont érdemes szem előtt tartani, hogy végre itt a tavasz, amikor kiszabadulhatnak a rosszcsontok az udvarra, vagyis előtérbe kerülnek a szabadtéri játékok és a járművek, mint a roller, futóbicikli, kismotor és a gokart. Ha pedig a négy fal között töltitek az ünnepet, egy társasjáték sok vidám percet hozhat magával. A hagyományos társasok mellett kifejezetten húsvéti darabokat is választhatunk, mint a Tojásfutam vagy a Lotti Karotti.

Piros tojás, kék tojás, kezdődhet a locsolkodás!

Egy fiú sem szeretné, hogy a lánytestvére, anyukája elhervadjon, és még szép hímestojás, csoki vagy egy kis jelképes zsebpénz is jár a locsolásért, így általában lelkesek a kissrácok, még akkor is, ha a móka csak szűk családi körben fog megtörténni. Ha valakit ennek ellenére nehezen lehet rávenni a húsvéti hagyományra, vagy csak még nagyobb jókedvet szeretnénk, a hagyományos kölni helyett inkább adjunk a legényeknek egy töltött vízipisztolyt. A lányoknak sem lehet kifogásuk egy kis spriccelés ellen, hiszen sokkal kellemesebb, mint egy üveg szódavíztől elázni.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!