Magyar English


Így kapcsolódjatok ki suli után!

- Blog

A suli amellett, hogy szuper időtöltést tartogat a gyermekeknek, tele játékkal és barátokkal, a rengeteg új információ elég sok energiát is igényel. Az utolsó kicsengetés után ezért érdemes olyan elfoglaltságot választani, ami az önfeledt játékról, a mozgásról és a családdal, barátokkal együtt töltött minőségi időről szól. Ehhez adunk most néhány hasznos tippet!

 

Sportolás, játszótér

Egy szabadtéri program a lehető legjobb választás az iskola után, hiszen a friss levegő fokozza a szellemi élénkséget, ráadásul a sok ülés után a testük is hálás lesz a mozgásért. Már egy rövid séta is megteszi a hatását, de egy labdameccs, ugrálókötelezés vagy hullahopp karikázás, ugróiskola vagy ügyességi játék a hűvösebb időben is megállja a helyét. Ha játszótérre mentek, a csúszdázást és hintázást semmiképpen se hagyjátok ki! Előbbi segíti a mélység és magasság észlelését, ezzel fejlesztve a térbeli tájékozódást, utóbbi az egyensúlyérzékért és ritmusérzékért felelős, sőt segít a gyermekeknek a félelmek, feszültségek leküzdésében is, ráadásul mindkettő szuper móka, amit imádnak a kisebbek és nagyobbak is! Ha messze van tőletek a játszótér, de van udvarotok, szereld fel ezekkel a szabadtéri játékokkal!

 

Társasjátékok, kártyák

Íme egy tökéletes választás, ha átjönnek délután gyermeked barátai, vagy ha szívesen kimozdítanád a családot a laptop és tévé elől: a társas- és kártyajátékok amellett, hogy szórakoztatóak, fejlesztik a szociális készségeket is, sőt bizonyos készletek a gondolkodást és logikát is. A játékok között számos olyat találhatsz, ami egy célzott területet fejleszt: ha például az asszociációs készségre gyúrnátok rá, próbáljátok ki a Betűkockát, a memória aktivizálására pedig keresd a Halacskázó társasjátékot! Az ügyesség fejlesztésére a Banán Joe, a Kukafaló és a Csikis Zsiráf lesz a megfelelő választás, melyek pillanatok alatt új kedvenceitek lesznek. Gyermeked nyitott a délutáni pihenőidőben is az új ismeretek játékos befogadására? Mutasd meg neki a világ összefüggéseit, a robotok csodáit vagy akár a Naprendszer rejtelmeit egy izgalmas tudományos játékkal

 

Egyedül is élvezhető játékok

Vannak olyan délutánok, amikor a gyerekek vagy szeretnének egyedül játszani, vagy éppen nincs társuk a közös mókázáshoz. Ilyenkor vesd be a Thinkfun játékokat, melyek izgalmas módon ötvözik a szórakozást az agytornával, és a feladványok megoldása örömöt, intellektuális kihívást jelent az ifjú játékosnak. Egy biztos, ezek azok a játékok, melyek korosztálytól függetlenül mindenki kedvencévé válnak pillanatok alatt, hiszen egy hosszú nap után kikapcsolódást, relaxációt nyújtanak a jókedv mellett. Olyan játékok közül választhatunk, mint a Rush Hour, ami a világ legnépszerűbb és legismertebb logikai játéka, vagy a Zingo sorozat, mely számos hasznos tudást segít elsajátítani.

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!