Magyar English


Hogyan neveljük az állatok szeretetére gyermekünket?

- Blog

Már gyerekkorban érdemes kellő figyelmet szentelni a gyermek állatokhoz fűződő viszonyára. Minél korábban kezdjük a nevelést, annál természetesebb lesz számára a kis kedvencek közelsége, és a velük való helyes bánásmód elsajátítása.

Egy életre szóló barátság kezdete

Sok családban már eleve van háziállat, amikor megszületik a baba, ahol pedig nincs, ott az állatos játékok és mesék nagyban segíthetik a gyerek és más élőlények kedvező kapcsolatát. Könnyebb dolgod lesz, mint hinnéd, hiszen a kicsik odáig vannak az aranyos, szőrös négylábúakért és a róluk mintázott cuki játékokért. Érdemes először kisebb játékokkal kezdeni, hogy a méretet se találja ijesztőnek a picur. A csecsemők még ugyan nem tudják, mit ábrázolnak a kiságyra vagy babakocsira erősíthető, színes bébijátékok, de az ismerkedést már ebben a korban el lehet kezdeni. A plüssök nagyon népszerűek a nagyobbacska gyermekek körében is, számukra például a népszerű Micimackó rajzfilm különböző figurái, az interaktív kutya és cica, vagy a cumisüvegből etethető Animagic újszülött kedvencek nyújthatnak izgalmas szórakozást. Az állatokról való gondoskodást tulajdonképpen bármilyen állatos figurával gyakorolhatják a lurkók, hiszen doktor néniset vagy doktor bácsisat játszva szeretett játékaikat gyógyíthatják meg, amire akár külön bíztathatjuk is őket. A LEGO Friends készletekkel pedig egy pillanat alatt bájos állatkák szülinapi zsúrján találják magukat. A jobb kézügyességgel rendelkezők számára érdekes ajándék lehet továbbá az állatmintás hímzőkészlet és rajzkészlet, azonban ha a gyermek helyzetfelismerő képességét fejlesztenéd a Zootropolis puzzle-t, míg az érdekes tudnivalók játékos elsajátításához az ismeretterjesztő állatos kártyákat ajánljuk. Minél közelebb érzi magához az állatokat gyermeked, annál biztosabb, hogy felelősségteljes és empatikus felnőtté cseperedik idővel, aki tisztelettel és szeretettel bánik az állatokkal és emberekkel egyaránt.

Moziajánló: A kis kedvencek titkos élete

Augusztus 4-étől vetítik a hazai mozikban A kis kedvencek titkos élete című animációs rajzfilmet, ami biztosan nagy sikert fog aratni a gyerekek körében. A mese betekintést nyújt a háziállatok rejtett világába, és viccesen mutatja be, mit csinálhatnak vajon addig, amíg a gazdi távol van. A főszereplő Max, egy helyes kiskutya, aki imádja a gazdáját, és mindig lelkesen várja haza. Egy nap azonban a gazdi új jövevénnyel, egy másik kutyussal érkezik, és ez nem nyeri el a kis Max tetszését. Az izgalmas kalandok és a kedves karakterek a gyermeklelkű felnőttek számára is szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak. A játékboltokban már több, A kis kedvencek titkos élete mesehőseiről mintázott plüsst találhatsz, így gyermeked a legújabb kedvenc mesefigurájának élethű másával játszhat.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!