Magyar English


Hogyan csinálj fergeteges halloween party-t gyerekednek?

- Blog

A halloween hagyományosan október 31-én éjjel az angolszász területeken tartott ünnep, azonban egyre népszerűbbé válik világszerte. Ilyenkor a jó hangulatú összejövetelek és bulik sejtelmes és kissé félelmetes hangulatban zajlanak, a kicsik és nagyok legnagyobb örömére.

Azonban amellett, hogy a gyerekeknél is nagy sikere van egy „rémisztő” házibulinak, ügyeljünk arra is, hogy ne legyen semmi se túl ijesztő! Most megmutatjuk, hogyan szervezz olyan partit, ami garantáltan elnyeri a gyereksereg tetszését!

A buli lelke a részletekben rejlik

A dekoráció kulcsfontosságú a hamisítatlan halloweeni hangulat megteremtéséhez. Az ünnep fő jelképe a töklámpás, de az órákon át tartó tökfaragás helyett használhatunk inkább töklámpást idéző egyéb díszítőelemeket, például ablakmatricát, kartonfigurát, készen vett lámpást, világító játékokat, de akár egy igazi sütőtökre is festhetünk arcot. Így időt spórolunk, valamint ez kisgyerekek mellett biztonságosabb megoldás is. Ha igazi töklámpásunk van, LED-gyertyával is gondoskodhatunk fényforrásról, így a legfiatalabb vendégek esetében sem megy a hangulat a biztonság rovására. A tökön kívül bátran használhatunk mindent, ami kicsit ijesztően hat, például szellemeket, vámpírokat, boszorkányokat, múmiákat, pókokat, rágcsálókat, csúszómászókat, rovarokat, denevéreket és kalózokat. A foszforeszkáló díszek nagyon népszerűek a kicsik körében, mert világítanak a sötétben, ezzel is egyfajta mágikus miliőt kölcsönözve a házibulinak. A dekorálásban biztosan örömmel segít gyermekünk is, ha a sötétben világító intelligens Putty gyurmából saját kis szörnyet alkothat, melyre a csomagban található szemeket is felhelyezheti. Fantáziánkat szabadon engedve akár teljesen egyedi dekort is készíthetünk, ha van otthon kéznél kartonpapírunk, színes ceruzánk, filctollunk, ollónk és színes papírunk.

Öltözzünk be!

A halloween partik kötelező eleme a jelmez. Ilyenkor általában az ijesztőbb jelmezeké a főszerep, mint mondjuk a Drakula, halloweeni tök, kalóz, boszorkány és fekete macska. Engedjük nyugodtan azt is, ha a kislányunk inkább Disney hercegnőként vagy Minnie egérként mulatná át az estét, a lényeg az, hogy ő jól érezze magát. Egy kis kézügyességgel akár arcfestékkel is kipingálhatjuk a kicsik arcát. Sőt, akár sötétben világító szájfénnyel is megbolondíthatjuk a partit!

Terülj, terülj, asztalkám!

A sok mókától és nevetéstől hamar meg fognak éhezni a gyerekek, de még nagyobb kedvvel fogják fogyasztani az ételeket, ha egy kis kreativitással az ételek és italok is a halloween hangulatát idézik. Például egy átlátszó üvegkancsóban készítsünk eper-, meggy- vagy málnaszörpöt, amit rögtön elnevezhetünk a vámpírok italának. A kókuszgolyókból is egy pillanat alatt méretes pókokat varázsolhatunk, vagy gumicukor gilisztákat és békákat kínálhatunk a gyümölcsök mellé. A szendvicsekre is érdekes képeket formálhatunk a különböző feltétekből. Ha ezeket egy „rémséges” terítékkel is feldobjuk, a gyerekek biztosan odáig lesznek.

Mit játszunk?

A gyerekeket ismerve biztosak lehetünk abban, hogy nem fognak unatkozni, ha azonban szeretnénk ünnepi hangulatú mederbe terelni a házibulit, 6 éves kortól stílszerű szórakozás lehet a Furfangos labirintus társasjáték, amelynek lényege, hogy a játékosoknak mielőbb ki kell jutniuk a labirintusból. A La Cucaracula vámpírcsótány társasjáték szintén érdekfeszítő feladvánnyal várja a misztikus kikapcsolódásra váró résztvevőket. A gyerekeket biztosan felvillanyozza, ha ők maguk is használhatják az arcfesték készletet, vagy ha mindenki kap sötétben világító szerpentin sprayt.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!