Magyar English


Hangolódjatok a sulira fejlesztő játékokkal!

- Blog

Hamarosan nyílnak az iskolák kapui, és ismét számos új élménnyel találkozik majd gyermeked a mindennapokban. Mutatunk néhány játékot, melyek segítségével ráhangolhatod őt a kezdődő tanévre, ezáltal gördülékenyebben tud majd igazodni új napirendjéhez. Olvasd el bejegyzésünket, és egyszerűsítsd le neki a folyamatot!

 

Foglalkozások az első osztályba készülőknek

Fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess gyermeked kommunikációs képességére az első tanév előtt, hiszen ezen készség minél alaposabb elsajátításával tudja majd gyermeked kifejezni gondolatait, érzelmeit iskolatársainak és tanárainak. 

Mesélj neki! Az egyik legjobb mód a kommunikáció fejlesztésére a mese, hiszen segítségével számos új szóval gyarapodik gyermeked szókincse, és mindemellett még mentális és lelki fejlődést is eredményez. Ez még nem minden, olvasd el, hogy mi mindenre jó egy klassz történet!

Betűkocka: ahol minden a szavak körül forog! A villámgyors asszociációs játék nemcsak gondolatban készíti fel gyermekedet a közelgő iskolára, de szókincsét is alaposan megdolgoztatja, hiszen minden betűre gyorsan mondania kellett egy szót. Ugye, milyen klassz? 

 

Az anyanyelvű szókincs mellett már most szeretnél némi hangsúlyt fektetni gyermeked angoljára is? A Logo Junior English társasjáték szórakoztató formában tanítja meg neki az angol szavakat, így a későbbiekben könnyebben veszi majd az idegen nyelv akadályait, ráadásul a kártyákkal párkereső memóriajátékot és bingót is játszhat kikapcsolódásképp.

Segítsd gyermeked finommotorikus készségét, kézügyességét! Ez elengedhetetlen lesz a későbbiekben az írás megfelelő elsajátításához. Egy klassz gyurmakészlet például erősíti és ügyesíti gyermeked apró kezeit, de az építőjátékokkal sem lőhetsz mellé, hiszen az építmények megalkotásával egyre finomabb mozgásokra lesz képes csemetéd. Ha pedig inkább a kreatív vonalon mozognátok, a gyöngyfűzéssel, ollóval kivágott formákkal a fejlődés mellett még kreativitásotok is szárnyalni fog.

 

Foglalkozások nagyobb gyermekeknek

Elő egy tudományos játékkal! Egy ilyen készlet segíti a játékosokat a világ értelmezésében, a problémák megoldására ösztönzi őket, de az alapvető tudományos elveket is megtanítja nekik. Az élményalapú oktatás ráadásul nagyon hasznos, hiszen élvezetessé teszi a tanulást, ezáltal sokkal hatékonyabb lesz az emlékek megőrzése, hiszen pozitív érzések kapcsolódnak hozzájuk. A lehetőségek száma pedig végtelen, akár kristályt szeretne növeszteni gyermeked, napelemes robotot építene, vagy illúzióval kápráztatná el a családot

Fotó: 4M Toys

 

Az igazi aduász: logikai-fejlesztő társasjáték! A szórakozással egybekötött fejlesztés nemcsak hasznos, de észrevétlenül dolgoztatja meg gyermeked agyát, és segít abban, hogy a fogalmakat megfelelően elvonatkoztassa, következtetéseket vonjon le, illetve a feladatok megoldására is ösztönzi őt, aminek a tanórákon is nagyon fontos szerepe van. A Thinkfun® készletek ötvözik a szórakozást és az agytornát, például ha matematikában szeretnéd erősíteni gyermekedet, a Math Dice dobokockákból álló játékával gyakorolhatjátok az összeadást, kivonást, szorzást és osztást fejben, de ha inkább a logikával foglalkoznátok, akkor Az ötödik szék a megfelelő választás, amiben utasítások segítségével kell összeállítani egy nagy széket, méghozzá furmányos módon.

Fotó: ThinkFun

 

Hasznos és kellemes iskolára hangolódást kívánunk!

 

Címlapkép forrása: Getty Images


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!