Magyar English


Ezeket ne hagyd otthon, ha strandra mentek!

- Blog

A strandolás az egyik legjobb és legszórakoztatóbb program a nyári forróságban, azonban ahhoz, hogy mindenki elégedetten térjen haza egy hosszú pancsolós nap után, tudatosan fel kell rá előre készülni. Olvasd el, hogy mi mindent érdemes a strandtáskába pakolni, ha vízpartra megy a család.

 

Minél több folyadék

A folyadékpótlás hatványozottan fontos a forró napokon, akár a vízben játszotok, akár a parton homokoztok, vízibomba csatát vívtok vagy napoztok! Ahhoz, hogy gyermeked is bevigye az egy napra ajánlott megfelelő mennyiségű folyadékot, bevethetsz egy igazi aduászt, a Hangszál szívószálat! A különböző Hangszál szívószálak állatok és járművek hangját utánozzák le, ezáltal gyermekednek minden egyes korty megivása mókás játékká válik!  

 

Nap elleni védelem

A bőrünk védelme fokozottan fontos nyáron, így kötelező, hogy strandtáskád tartalmazzon egy lehetőleg vízálló naptejet, ami megfelelő védelmet nyújt a napsugarak ellen. Ezt negyed órával azelőtt érdemes használni, mielőtt kimennétek a napra, így biztos védelmet nyújt az erős napsugárzás ellen. Ne feledkezz meg arról sem, hogy 11 és 3 óra között a legmagasabb az UV-sugárzás, így lehetőleg ebben az időszakban egy lombos fa tövében vagy fedél alatt tartózkodjatok, ezzel elkerülve egy esetleges napszúrást, de használhattok erre a célra egy játszó/árnyékoló sátrat is. Ha nehéz a gyerkőcöket az árnyékban tartani, vess be egy klassz társas- vagy kártyajátékot, mondókát vagy szójátékot!

 

Strandjátékok

Ne felejtsd otthon a már megvásárolt strandjátékokat sem, hiszen egy úszómatrac vagy ügyességi játék nélkülözése könnyen elveheti csemetéd kedvét. Ha felfújhatós játékokat visztek magatokkal, egy kompresszor nagy segítség lehet, hogy azok minél előbb elnyerjék eredeti formájukat mindenféle erőfeszítés nélkül. A vízipisztolyok, labdák, parton és vízben egyaránt játszható készletek olyan szórakozást nyújtanak, amellyel a család több tagja is elfoglalhatja magát, így azokat se felejtsd otthon a nagy pakolás közepette!

 

Amennyiben kisbabával vagy kisebb gyermekkel mentek vízparta, ne feledkezz meg a karúszóról, bébi úszógumiról, de a parton megfelelő időtöltést biztosító babajátékokról, homokozó játékokról sem!

 

Tipp: Olvasd el itt, hogy milyen játékokat ajánlunk a vízpartra!

 

Kullancs-és szúnyogvédelem

Ha egész napos programra tervezitek a strandolást, fontos, hogy a délutáni-esti órákban gondoljatok a kullancs- és szúnyogvédelemre, és vigyetek magatokkal valamilyen rovarok elleni permetet, rovarriasztót, melyekkel elkerülhetitek a kéretlen, fájdalmas és viszkető csípéseket.

 

Mesekönyv

A strandolás egy kimerítő program az egész család számára, így a parton töltött pihenőidőt érdemes feldobni különböző játékok mellett egy izgalmas mesével is, amivel kellemes időtöltést biztosíthatsz mindenki számára. Amellett, hogy egy történet megnyugtat, ellazít, fejleszti a koncentrálóképességet és a memóriát, a családi köteléket is erősebbé teszi, így nem kérdés, hogy tökéletes választás a relaxálással töltött percekre, és segít elterelni a figyelmet a fáradtságról is.

 

Tipp: Olvasd el itt, hogy mi mindenre jó a mesélés! 

 

Pléd, strandtörölköző 

Egy pléd sokkal komfortosabbá varázsolhatja a parton töltött időt, hiszen az egész család kényelmesen elfér akár ülve, akár fekve rajta, és így a strandtörölközőnek nem kell ezt a funkciót is betöltenie.

 

Vízálló sebtapasz

Nem kérdés, hogy egy vízálló sebtapasz alapfelszereltség a strandon, hiszen még akkor is, ha az ember minden biztonsági előírást betart, beleléphet egy élesebb kavicsba, megcsúszhat vagy elég akár egy rossz mozdulat, és máris szükség van rá.

 

Itt elolvashatod, hogyan pancsolhattok biztonságosan és önfeledten!

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!