Magyar English


Csináld magad! – Kreatív tavaszi ötletek gyerekeknek

- Blog

A DIY gyerekeknek mindig jó program, akár rossz időben, otthoni elfoglaltságként, vagy akkor, ha jön a tavasz, és mindenkit megihletnek a színek. A következő tavaszi “csináld magad” ötletek segítségével szórakoztató programot biztosíthatsz az egész család számára!

 

DIY kreatív kellékek tavaszra

A sok ötlet nem valósulhat meg a megfelelő kellékek nélkül. Íme néhány dolog, amit érdemes beszerezned a DIY mulatság előtt:

  • kreatív készletek,
  • színes papírok,
  • különleges papírok (hullámpapír, krepp papír, karton),
  • ragasztó,
  • fonal, cérna,
  • színes ceruzák, filcek, tollak,
  • festék.

 

DIY ötletek csináld magad játékokhoz

A “csináld magad” gyerekeknek mindenképp jó móka, hát még akkor, ha a végeredménnyel hosszasan játszhatnak is a kicsik! Íme pár tavaszi DIY játék:

Elő egy 4M játékkal! A tudományos készletek segítségével nemcsak a világot fedezheti fel csemetéd, de remekül szórakozhat a szabadidejében, te pedig vele tarthatsz ebben! 

 

Csináld magad akadálypálya gyerekeknek otthon! Mindössze egy kis kreativitásra és néhány otthon is fellelhető eszközre lesz szükséged hozzá, és már kész is egy vagány akadálypálya! Van is már ötleted, mivel kezdenéd?

 

OXO játék festett kavicsokból! A híres tic-tac-toe játék sosem unalmas, hát még, ha saját készítésű bábukkal játsszátok. Ehhez mindössze néhány kavicsra, színes festékekre és ecsetekre lesz szükség. Na, kipróbálod?

tictactoe

 

Tavaszi kreatív ötletek papírból

A papír az egyik legsokoldalúbb anyag, amit számos módon fel lehet használni. Ezek a kreatív ötletek tavaszra az óvodásoknak és a nagyobbaknak is tetszeni fognak.

 

Lepkés girland

A lepkés girlandhoz színes papírokra, ollóra, madzagra és opcionálisan tűre lesz szükséged, majd el is kezdheted gyermekeddel az elkészítést. Vegyél egy nagyobb és egy kisebb papírnégyzetet, majd a nagyobbakat átlósan, a kisebbeket az oldaluk mentén hajtsátok meg harmónikában. Ha ez kész, középen hajtsátok félbe, és rögzítsétek a nagyobb és kisebb szárnyakat egymáshoz egy madzaggal úgy, hogy a nagyobb szárnyak legyenek fent, és felfelé nyíljanak, a kisebbek pedig lent, és lefelé nyíljanak.

 

Tavaszi virágok papírból

A tavaszi virágok megrajzolása fejleszti az apró kezecskéket, ráadásul csak a képzelet szab határt a szebbnél szebb virágoknak. Te milyen színnel kezdenéd?

kreatív tavaszi ötletek gyerekeknek

 

DIY húsvéti ötletek

Akár egy húsvéti dísz, akár egy bábszínház, ezek a csináld magad ötletek lányoknak és fiúknak egyaránt tetszeni fognak!

 

Tojáshéj fűfejek

Tojáshéj, színes alkoholos filcek, virágföld, kanál, fűmag, víz, wc papír guriga és olló - ezekre lesz szükséged a legcukibb tojáshéj fűfej megalkotásához. Próbáld meg a tetején feltörni a tojásokat, majd óvatos mosd ki őket szappanos vízzel, és várd meg, amíg kiszáradnak. A héjakra rajzolj édes arcokat a filctollak segítségével, majd a kidekorált héjak aljába óvatosan kanalazz bele egy kis virágföldet. Ezután jöhet egy réteg fűmag, majd ismét egy kis föld. Utolsó lépésben készíts wc papír gurigából talpat az új kis családtagoknak.

 

Pompon bárányok és nyuszik

Vásárolj kreatív boltban különböző méretű pomponokat és kartonpapírt, amiből a kis fülecskéket, arcokat meg tudod csinálni. Tervezd meg gyermekeddel, hogy hogyan fognak kinézni a kis figuráitok, és rajzoljátok meg őket, majd ha kész, ragasszátok fel a pomponokra pillanatragasztóval.

 

Papírtányér bábszínház

A legfőbb eszköz a papírtányér lesz, amihez külön készíthetsz gyermekeddel papírból bárányokat, csibéket, tojásokat. A lényeg egyszerű, fessétek húsvéti hangulatúra a papírtányért, majd meséljetek történeteket az általatok kreált szereplőkkel! Ugye, milyen jó ötlet?

 

Csináld magad dekoráció

Sok dekoráció házilag is elkészíthető, ráadásul sokkal szebbek, és érzelmileg is kötődik hozzájuk az ember. Következzen néhány kreatív DIY dekoráció tavaszra!

 

Filc virágok

Színes filcanyagra, hurkapálcára, ollóra, ragasztópisztolyra, zöld festékre, ecsetre és gombokra lesz szükséged ehhez az imádnivaló kreatív mulatsághoz. Fesd le zöldre a hurkapálcákat, majd vágj ki a filcből különböző szirmos virágokat és köröket. Ha ez kész, akkor növekvő sorrendben ragaszd össze a darabokat, a közepüket pedig díszítsd gombokkal. Az elkészült virágfejeket ragaszd a pálcák végére. Készen is vannak a legkülönlegesebb virágok!

 

Tipp: Készíts zöld szalagból leveleket a virágnak, de akár színes masnival is dekorálhatsz.

 

Gólya vattakorongból

Ehhez az édes kézműves figurához csak színes papír, filctoll, vattakorong és hurkapálca vagy szívószál kell. Vedd két vattakorong közé a hurkapálcát, és ragaszd össze, ez lesz a gólya feje. Majd ugyanezt csináld meg kicsit lejjebb is, és a teste is kész. Rajzolj szemet a gólyának, esetleg köss masnit a nyakába, és készen is vagy a cuki dísszel!

gólya vattakorongból

 

Lepke kávéfilterből és ruhacsipeszből

Színezd ki mosható filctollal a kávéfiltert, majd egy kevés vízzel öblítsd le, és várd meg, amíg megszárad. Ha kész, tekerd meg középen, majd fogd össze csipesszel. Ugye milyen egyszerű, de nagyszerű ötlet?

 

Használjátok ki a tavaszi időszakot, és alkossatok csodálatos díszeket otthonra akár saját kezűleg, akár egy kreatív készlet segítségével. Így nemcsak a családi kötelék válik még szorosabbá, de igazán pompás lesz a dekoráció is!

 

Képek forrása: Depositphotos, Freepik, Pinterest


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!