Magyar English


Ballagási ajándék ötletek nyolcadik osztályosoknak

- Blog

Az általános iskolai hosszú évek minden gyermek életében nagyon fontosak, hiszen itt telnek el legfontosabb gyermekéveik. Kisgyerekből tinédzserré cseperednek szinte egy pillanat alatt, miközben számos emléket és barátságot visznek magukkal tovább. Az általános iskola befejezése és a ballagás különösen meghatározó a gyermek és a szülő életében is. Szülőként természetesen mindent megteszünk, hogy emlékezetessé tegyük ezt a napot számukra, azonban sokszor már az ajándék ötleteknél elakadunk. Legyen hasznos, ötletes és kreatív is egyben, és mindemellett még a gyerek tetszését is nyerje el? Hidd el, nem lehetetlen! Hoztunk egy-két hasznos ötletet is hozzá.

A kötelező ballagási ajándék kavalkád

A ballagások forgatókönyve szinte minden iskolában évtizedek óta ugyanaz. A ballagó diákok körbejárják még egyszer, utoljára az iskolát a szülőktől és barátoktól kapott virágcsokrokkal a kezükben. Egy kisebb ceremónián tanárok és diákok is beszédeket mondanak, elbúcsúznak egymástól és a közös éneklés sem szokott elmaradni. Ezután jön a kötelező fotózás a családdal, még az iskola falai között.

A kreatív ajándékozást már a virágcsokor készítésénél és átadásánál elkezdhetjük, csodás ötletekkel lehet igazán egyedi ballagási ajándékot készíteni, például rendhagyó csokrok készítésével. Egy ballagós plüss, csokik, édességek, pénz, vagy akár kaparós sorsjegyek elrejtése a csokorban garantáltan sikert arat majd. Feldobja a ballagás hangulatát egy vicces ballagási ajándék is, például egy pár személyre szólóan feliratozott lufi, vagy egy kedves kis plüss. Készíthetünk saját kezűleg ballagási ajándékként kreatív üdvözlőkártyát, mely szintén szép emlékként maradhat meg évek múltán is.

Ballagási ajándék 8. osztályos fészekhagyóknak

Az általános iskola után többen már másik városban folytatják tanulmányaikat és szeptemberben beköltöznek egy kollégiumba. Érdemes ezt figyelembe venni az általános iskolai ballagás ajándék kiválasztásakor. Hasznos lehet az új társaságban egy izgalmas társasjáték, amely talán a legjobb módja annak, hogy összejöjjenek az új szobatársak és megismerjék egymást. Gondolhatunk olyan praktikus konyhai kisgépekre is ajándékként, mint a vízforraló, rezsó, mikrohullámú sütő vagy egy kotyogós kávéfőző. Egy kollégistának mindig jól jön a pénz is, így a készpénzes ajándék is jó ötlet lehet.

Nem kell túlgondolni, apróság ballagásra

Egyre több gyerek szeretné elkerülni a nagy családi felhajtást a ballagása körül, ilyenkor érdemes tiszteletben tartani a kérésüket. Az ajándékozást sem kell túlgondolni, akár kézzel készített ballagási ajándékkal is meglephetjük a ballagót. Például egy olyan pólóval, amit aláírtak az osztálytársai, vagy egy fotóalbummal, melyben a legszebb általános iskolás évek emlékei szerepelnek. Fontos, hogy az ilyen jellegű ajándékokat időben el kell kezdeni készíteni, hiszen egy fotóalbum elkészítése, vagy az összes osztálytárs aláírásának megszerzése akár hónapokig is eltarthat. Ezek az ajándékok azonban olyan értékeket rejtenek magukban, melyek megfizethetetlenek. Az időnket, energiánkat is igénybe veszik, de megéri a fáradságot, hiszen ezek az igazán emlékezetes ajándékok. 

Vacsora mint ajándékötlet nyolcadikos ballagási ajándék gyanánt

Akik nem vágynak óriási felhajtásra és vendégseregre, azoknak egy szűk családi vacsora vagy ebéd megfelelő alkalom lesz az ünneplésre. Ennek is számos módja van, melyeket érdemes jó előre tisztázni és részletekbe menően átgondolni. Választhatunk egy szuper kis éttermet, esetleg olyat, ahova amúgy szokott járni a család. Így nem érhet meglepetés és esetleg csalódás a felszolgálással vagy az ételekkel kapcsolatban. Ha elég tágas az étkező, akár otthon is maradhattok és kényelmes, családi környezetben ünnepelhettek.

A ballagások kora tavaszi időpontjában, ha az időjárás kegyes hozzánk, akkor már a teraszt is birtokba lehet venni és egy laza, kötetlen grillpartit is szervezhetünk a családnak. Bármelyik helyszínt is választjuk az ünneplésre, mindig gondoskodjunk a díszítésről, a megfelelő kreatív dekorációról, mely igazán ünnepélyessé teszi majd a hangulatot. Nagyon fontos, hogy időben kezdjük el a tervezést és a kérdéses részletekbe vonjuk be a család minden tagját.

 

Címlapkép forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!