Magyar English


Ajándékötletek gyereknapra

- Blog

Ugyan a legtöbb szülő és gyermek számára minden nap gyereknap, közeledik május utolsó vasárnapja, ami hivatalosan is a kicsiket helyezi a középpontba. Ha szeretnéd idén egy igazán egyedi, szórakoztató és hasznos játékkal meglepni a kis ünnepeltet, olvass tovább, segítünk!

 

Játsszatok a lakásban! 

A diavetítő előkelő helyet kap a beltéri gyereknapi ajándékok listáján, hiszen számos mese közül találhatod meg gyermeked kedvencét, az otthoni mozizás pedig fantasztikus program az egész család számára! A szórakoztatás mellett a meséknek nagyon fontos szerepük is van, hiszen segítségükkel a kis mesehallgató reflektálhat saját életére, tanulhat cselekedeteiből, és más szemszögből is megvizsgálhatja a körülötte zajló világot. Ez még nem minden! Itt elolvashatod, hogy miért ajánlott minél gyakrabban levetíteni egy klassz történetet.

 

A szórakozás mellett szeretnél a logikai fejlődésre is hangsúlyt fektetni? Akkor a legjobb ajándék gyermeked számára egy Thinkfun® készlet! A Rush Hour csúcsforgalom társasjáték a világ legnépszerűbb tologatós játéka, amelyben a játékosnak mielőbb ki kell jutnia a forgalmi dugóból. Ehhez problémamegoldó képességét és logikáját kell használnia, így fejlődik is szórakozás közben.

Amennyiben gyermeked imádja az édességeket, akkor a Chocolate Fix egyértelműen a kedvence lesz! Az ötletes logikai játék során utasításokat követve kell a tálcára feltennie a különböző színű és formájú bonbonokat. Az első néhány feladat bevezeti csemetédet a játékba,  a többi pedig már izgalmas, gondolkodást igénylő kihívások elé állítja őt.

 

Gyermeked alkotni szeret igazán? Az Aqua Gelz készletével színes, kocsonyás állagú, vidám 3D figurákat hozhat létre, amelyekkel aztán kedvére játszhat! Ráadásul ezzel a készlettel szabadjára engedheti fantáziáját is, ami kifejezetten fontos a személyiségfejlődése szempontjából!

 

Tipp: Olvasd el itt, miért jó, ha élénk fantáziával rendelkezik gyermeked, és tudd meg, hogyan segítheted őt képzeletének fejlesztésében!

 

Irány a szabadba! 

Vízi móka

Hamarosan hivatalosan is beköszönt a nyár, így nem is kérdés, hogy egy klassz medence tökéletes választás gyereknapra! Az udvari pancsolást pedig szuper sikkes matracokkal, úszógumikkal, menő vízi játékokkal vagy búvárfelszereléssel dobhatod fel még jobban. 

 

Ügyességi játékok

Gyermeked egy igazi izgő-mozgó? Egy jól megválasztott ügyességi játékkal nemcsak a felesleges energiáját vezetheti le, de még ügyesebbé is válhat tőle! 

 

Egy Íjász készlet amellett, hogy megtanítja a kis játékost a nyilazás alapjaira, szem-kéz koordinációját és ügyességét is fejleszti. Így pikk-pakk profi íjász válhat belőle, ráadásul bármikor rendezhettek otthon egy izgalmas bajnokságot is, ahol összemérhetitek képességeiteket.

 

A labda egy igazi univerzális játék, amivel fejleszthető az egyensúlyérzék, a ritmusérzék, a szem-kéz koordináció, de elősegíti a vizuális észlelés kialakulását, és a játékos fizikai állapotát is erősíti. Ha egy különleges labdajátékkal lepnéd meg gyermekedet május utolsó vasárnapján, a Ciki-caki labda lesz a legjobb választás! Ugyan első ránézésre egy átlagos labdának tűnik, de magában rejt egy  különlegességet. A súlypontja nem a középpontban van, így mozgása nagyon mókás és kiszámíthatatlan. Ezzel a játékkal élvezet lesz labdázni!

 

Gyermeked egy igazi repülőrajongó? Akkor egy hungarocellből készült Vitorlázó repülő biztosan elnyeri a tetszését gyereknapon, amit nemcsak messzire tud reptetni, de még meg is bütykölheti. Súlyozhatja az elejét két mágneses golyóval, ha kedve van hozzá, de a farokrészt is átállíthatja, így pedig bukfencet is tud majd vetni a levegőben a játék. 

 

Hinta

Nem csoda, hogy már az egészen kicsi babák is szeretnek hintázni, hiszen a ritmusos mozgásnak köszönhetően a hintázás oldja a belső feszültséget, de az egyensúlyérzéket is fejleszti, ami később elengedhetetlen lesz az írás-olvasás megtanulásához. A tevékenység ezen kívül erősíti a kapcsolatot a két agyfélteke között, ezzel elősegítve a koordinációs készség fejlődését. Nem kérdés, hogy gyereknapra tökéletes választás.

 

Járművek

Gyermeked imád száguldozni? Akkor számára a legjobb ajándék egy klassz jármű lehet, amivel felfedezheti a környéket! A lábbal hajtósok nagy népszerűségnek örvendenek, de ha inkább csak kormányozva szeretne közlekedni gyermeked, egy fekete négykerekű Elektromos quad fantasztikus ajándéknak bizonyul, amivel 2 km/órával is tud haladni.

 

Forrás: https://www.babaszoba.hu/articles/baba/A_hinta_csodakra_kepes_a_gyermek_idegrendszerevel?aid=20180329190724

Képek forrása: Pinterest


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!