Magyar English


A legklasszabb szabadtéri játékok

- Blog

A szabadban töltött idő nemcsak lelki és testi feltöltődést garantál, de az egész család számára élvezetes elfoglaltságot nyújt. Használjátok ki az egyre hosszabbodó nappalokat, és fedezzétek fel a körülöttetek terülő csodálatos természetet a legklasszabb játékokkal!

 

Labdajátékra fel!

Egy labdával kortól függetlenül mindenki szívesen játszik, szórakoztató szerepe mellett pedig kiemelten fontos hatással bír a készségek fejlesztése terén is. A játékot ráadásul számtalan módon fel lehet használni: gurítható, dobható, pattogtatható, de elkapni és rúgni is lehet. Kinek, éppen mihez van kedve.

A labdajátékok által fejleszthető:

  • a mozgás térbeli és időbeli érzékelése, pontosítása,
  • a szem-kéz koordináció,
  • az irányított figyelem,
  • a szabályok elfogadásának képessége,
  • és az idegrendszeri működés is.

 

Homokozzatok!

A csodás homoképítmények megalkotása alaposan leköti gyermeked figyelmét, de a labdajátékokhoz hasonlóan, ez a tevékenység is alaposan megdolgoztat néhány készséget. A kézügyesség és a szem-kéz koordináció javítása mellett a homokozóban töltött idő a logikus gondolkodást is előhívja, hiszen meg kell terveznie csemetédnek, hogy mit, milyen sorrendben érdemes kiviteleznie. Ugye, milyen klasszul hangzik?

A mókához szükség lesz néhány felszerelésre: például ha fagyit szeretnétek formázni, egy erre alkalmas formát kell beszereznetek, de akár kisautókkal is játszhattok, vagy egyszerűen csak alkossatok építményeket és figurákat egy lapát és vödör segítségével.

 

Pattanjatok járműre!

Tudtad, hogy akár napi 15 perc biciklizéssel, rollerezéssel vagy kismotorozással ügyesebben fog teljesíteni gyermeked az óvodában, iskolában? Egyszerű a magyarázat, a különböző járművek használata során javul gyermeked kognitív teljesítménye, hiszen olyan agyi pályák aktivizálódnak, amelyek kedvező hatással vannak a beszédfejlődésre, írásra, olvasásra, de a memóriára és olvasásra is. Mindeközben pedig egyensúlyérzéke, stabilitása és fizikai erőnléte is egyre biztosabbá válik. Nem kérdés, hogy egy menő közlekedő eszköz kötelező darab.

Tipp: Olvasd el itt, hogy hogyan érdemes járművet választanod a család legkisebb tagjának.

 

Az örök klasszikusok: csúszda és hinta

A csúszdázás megtanítja gyermekedet a mélység és magasság érzékelésére, miközben kacagva szórakozik, a hintázás pedig javítja az egyensúlyát és ritmusérzékét, ezalatt pedig a felgyülemlett stresszel is leszámol. Mindkét játék kellemes időtöltést biztosít, amiért odavannak a kicsik és a nagyok, így ha van udvarotok, érdemes ezekkel a szabadtéri játékokkal felszerelni azt, hogy kedve szerint használhassa őket gyerkőcöd. Ha pedig nincs, irány a legközelebbi játszótér!

 

Mesevilág hatalmas szappanbuborékokkal!

Szeretnéd lenyűgözni gyermekedet? Egy buborékfújó karddal, amivel hatalmas szappangömböket alkotsz, vagy egy pisztollyal, ami rengeteg kis buborékot fúj, biztosan leveszed őt a lábáról! Ha pedig a klasszikus buborékokra esküsztök, ahhoz is találtok játékot nálunk. Élvezzétek a csodálatos látványt, ami elétek tárul!

 

Ha a szabadba mentek játszani, érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy végig örömteli legyen a kinti időtöltés. Olvasd el tanácsainkat, melyekkel felkészülten kezdhettek neki a mókának a friss levegőn.

 

Képek forrása:1, 2, 3, 4


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!