Magyar English


Tudományos játékok gyerekeknek, amikkel játszva tanulhattok

- Blog

A gyerekek számára a természettudományos tantárgyak sokszor nehézséget okoznak. De mit tehetsz azért, hogy megszerettesd gyermekeddel ezt a világot? Adj neki egy kis extra támogatást! Olvasd el, hogy mennyivel könnyebb a tanulás néhány oktató játék segítségével.

 

Játszva tanulni: A képességfejlesztő tudományos játékok előnyei

Nálatok is mumusnak számít a matek, fizika, kémia és biológia? Sokan nehezen barátkoznak meg velük, míg mások egyenesen tartanak tőlük. De jó hírünk van! A képességfejlesztő tudományos játékokkal könnyű dolgod lesz mókásan és szerethetően bemutatni gyermekednek ezt a világot. 

Egy ilyen készlettel:

  • jól lehet motiválni gyermekedet,
  • felkeltheted az érdeklődését,
  • és könnyebben érthető lesz neki, mint a száraz tananyag.

 

Ha mindez még nem lenne elég, a tudományos játékok gyerekeknek fejlesztik a:

  • problémamegoldó készséget,
  • a logikus gondolkodást,
  • a memóriát
  • és a kíváncsiságot.

 

Kísérletezős játékok és gyerek labor – Milyen típusú tudományos játékok léteznek?

A különböző tudományos játékok között biztosan találsz olyat, ami gyermeked kedvére való, akár csak egy kis kedvcsinálót keresel, ami felkelti csemetéd érdeklődését, akár olyan készletet, ami segítségével alaposabban bemutathatod a kiválasztott tudományos területet.

 

Kedvcsinálók

  • Inkább csak a kíváncsiság felkeltésére alkalmasak
  • Hasznos időtöltés
  • Bemutat egy-egy területet közelebbről

 

Ismeretterjesztő játékok

  • Egyes játékok kifejezetten a tudás elsajátítását segítik
  • Tudományos füzet vagy online videók tartoznak hozzá (ezekben fontos és hasznos információk vannak)
  • Ezek a játékok ténylegesen használhatók tanulásra is

természettudományos játékok

 

Melyik korosztálynak valók az ismeretterjesztő játékok?

A tudományos játékok fiúknak és lányoknak egyaránt hasznosak. Mivel a legtöbb természettudományos játékkal az általános iskolában ismerkednek meg a gyerekek, ezért főleg iskoláskorú gyermekeknek ajánlott egy ilyen készlet. 

 

4M kreatív játékok a kisebbeknek

A 4M tudományos készleteivel nemcsak a felhőtlen szórakozás biztosított, de az egész világot felfedezhetitek, mindemellett pedig azt is meg tudod tanítani gyermekednek, hogy pozitív kép alakuljon ki benne a tudományágakról kortól függetlenül. A 4M napelemes robot készletében például kipróbálhatjátok, hogy milyen ereje van a napenergiának, hiszen elem nélkül, a napfény hatására járni kezd majd a megépített figurátok.

 

Elő a szerepjátékokkal! Egy ilyen készlettel bármit megtaníthatsz gyermekednek a világról! Ha például boltosat játszotok, akkor megtaníthatod neki, hogyan kell megmérni a sajtot meg a zöldséget, és ezeket összeadva mennyit kell a vásárlónak fizetnie. Ugye, hogy milyen egyszerű, mégis nagyszerű?

 

Tudományos játékok 12 éveseknek

A Gravitraxban például gyermeked egy hatalmas golyópályát alkothat rengeteg akadállyal és kiegészítővel, ráadáasul tanulmányozhatja a mágnesesség, a lendület, a fizika és a dinamika világát is.

Ez a készlet a 12 éveseknek, vagy náluk idősebbeknek ajánlott. 

 

A különböző, nagyobbaknak szóló társasjátékok szintén tökéletes választásnak bizonyulnak, hiszen előhívják a stratégiai gondolkodást, és megtanítják a gyerekeket előre tervezni. A későbbiekben ezek nagyon hasznos készségek lesznek, amiket a suliban és az életben is fel tud majd használni gyermeked.

 

Tipp: Játsszatok fejtörőkkel! A kellék nélküli játék beindítja a gyerkőcök agytekervényeit, ezáltal sokkal élénkebben fog gondolkodni, érdeklődni gyermeked.

 

Természettudományos játékok otthonra

Vannak játékok, amiket mindenképp érdemes beszerezni otthonra, hiszen suli utánra vagy hétvégére is kiváló időtöltést biztosítanak! Ráadásul hasznos tudásra tehet szert gyermeked a segítségükkel!

 

Nézzük, melyek a legjobb természettudományos játékok otthonra!

 

Vezesd be gyermekedet a tudomány világába mókásban, kacagással és szórakozással egybekötve, és meglátod, teljesen máshogy fog a természettudományos tantárgyakhoz viszonyulni! Sok sikert!

 

Képek forrása: Pinterest, 4M


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!