Magyar English


Töltsd meg tartalommal az otthon töltött időt, elő egy kirakóssal!

- Blog

Ebben a rendhagyó helyzetben minden családnak szüksége van egy kis kikapcsolódásra, aminek segítségével kizárhatja a külvilágot, és koncentrálhat egy izgalmas, közös feladatra. Ehhez nincs is tökéletesebb választás, mint egy puzzle, melynek minden darabkája egy kis örömet fog csempészni a hosszú mindennapokba az egész család számára. Olvasd el, hogy miért jó egy klassz, mesebeli képet megalkotni!

 

A puzzle nemcsak egy kifejezetten szórakoztató játék, amit mindenki élvezhet akár egyedül, akár csapatban, de egy igazi univerzális darab, ha a készségek fejlesztéséről van szó. Vegyük sorra, hogy melyek azok a területek, melyeknek fejlődését elősegíti egy ilyen készlet:

  • figyelem,
  • vizuális észlelés,
  • tájékozódás térben és síkban,
  • kézügyesség, finommotorika,
  • térlátás,
  • monotóniatűrés,
  • kitartás,
  • logikai gondolkodás.

 

Az tehát egyértelmű, hogy egy puzzle-lal nem foghatunk mellé, hiszen az élet számos fontos területét befolyásolják a felsorolt készségek, amelyeket sosem késő fejleszteni, jobbá tenni. A játék kognitív szerepe mellett azonban fontos megemlíteni csapatépítő funkcióját is, hiszen a darabkák helyének keresgélése közben izgalmas és szórakoztató perceket élhet át az egész család, ugyanis a közös alkotás mindig jó móka! A kisebbek közben a képen szereplő állatokról és tárgyakról is bővíthetik tudásukat egy felnőtt vagy nagyobb gyerek segítségével.

 

Így válaszd ki a megfelelő készletet!

A korosztálynak megfelelő darabszámú puzzle

Fontos, hogy ne túl nehéz kirakóst válasszunk első készletként gyermekünknek, mert a kudarctól hamar elmehet a kedve, így érdemes a kisebbeknek egy 6-10 elemszámúval kezdeni. Ha pedig nem az első kirakó megvásárlására készülünk, a feltüntetett korosztályon kívül lényeges szempont csemeténk fejlettségi szintje is, így érdemes átgondolni, hogy melyik készletre essen a választás. 

Érdekes téma

Természetesen az is fontos, hogy olyan képet válasszunk ki, amit szívesen elnézünk akár több órán keresztül. Egy mesehősös puzzle mindig nyerő a kisebbek számára, de akár választhatunk tájképet, várost ábrázoló készleteket is, ha szeretnénk kicsit utazni anélkül, hogy átlépnénk a küszöböt. A bevállalósabb résztvevők akár 3D-ben is megépíthetik a leghíresebb nevezetességeket. Szerencsére már számos készlet közül választhatunk, így biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk az érdeklődési körünkhöz leginkább illeszkedő darabot.

 

Forrás: 1


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!