Magyar English


Tartalmas őszi családi programok

- Blog

Alighogy elkezdődött, lassan véget is ér az ősz, ezért használjuk ki az utolsó napokat, és töltsük emlékezetesen a novembert őszi családi programok segítségével! Dobó Ági megosztja kedvenc őszi elfoglaltságait, és mi is összeszedtük a legklasszabb ötleteinket!

 

Miért is olyan fontosak az őszi programok?

A nyár másról sem szól, csak a szabadban töltött percekről, mókáról, kacagásról, az ősz viszont borúsabb, ködösebb és hamarabb is sötétedik. Ilyenkor a családi programok segítenek abban, hogy a hidegebb napok is vidáman, élményekben gazdagon teljenek! A lényeg, hogy együtt legyetek, azonban az őszi időszakban sem szabad lemondani a kinti játékos órákról! A levegőn együtt töltött időnek számos jótékony hatása van:

  • erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot,
  • közös emlékeket zsebelhettek be ilyenkor,
  • a különböző szabadtéri játékokkal fejlődik gyermeked több fontos készsége is.

 

Dobó Ági családja is imádja az őszt, nézd csak, milyen szeretettel beszél erről az időszakról: 

Számomra az ősz a legkedvesebb évszak. Nemcsak azért, mert a fiaim és én is őszi születésű vagyok, hanem mert valahogy ez az évszak mindig egyfajta megnyugvást ígér, és jó esetben hoz is magával a mindig nyüzsgő, zajos nyár után. Imádjuk a természet változó színeit, az illatokat, ezért igyekszünk minél több időt a szabadban, erdőben tölteni, nagyokat sétálni, kirándulni, szüreti tevékenységekben részt venni. Ebben az időszakban utazunk Magyarországon belül a legtöbbet, mert egyszerűen csodálatos a táj az őszi hónapokban. Amikor pedig hűvösebb vagy esősebb napok, hetek jönnek, akkor imádunk bekuckózni, otthon lenni együtt, játszani. Ilyenkor kerül elő a legtöbb társasjáték, és üljük körül egyre többször az asztalt, hogy játszunk egy nagyot.

Dobó Ági tippje

 

Őszi családi programok hétvégére

Idén úgy alakult, hogy nem volt őszi szünet, így nagyrészt csak a hétvégékre tudsz hagyatkozni, de ne aggódj egy percig sem, a rövidebb programok is fantasztikusak!

 

Őszi fesztiválok

A vásári hangulat sokak nagy kedvence, ilyenkor számos sült finomságot próbálhattok ki (például sült gesztenye vagy tökös finomságok), de forralt italokból sincs hiány egy-egy őszi fesztiválon. Ugye, milyen kiváló őszi hétvégi program?

 

Őszi ötlet: Kertrendezés

Egy kis testmozgás, miközben hasznosan töltitek az időt! A kertrendezéssel nemcsak az udvar lesz szép állapotban, de az immunrendszeretek is meg fogja köszönni! Ugye, milyen jó ötlet?

 

Őszi programok gyerekeknek: kirándulás

Egy erdei séta vagy kirándulás a mezőn, tisztáson nemcsak pénztárcabarát időtöltés, de szuper hely arra is, hogy előkerüljenek a szabadtéri játékok, akár labdáról, tollasról vagy frizbiról legyen szó. A séta során ráadásul faleveleket, terméseket, tobozokat is gyűjtögethettek, amit aztán otthon szuper dekorelemként fel is tudtok használni.

 

Dobó Ágiék is gyakran indulnak túrázni

Nagyon-nagyon szeretünk kirándulni, és vannak kedvenc térségeink az országban. Számomra az egyik legkedvesebb Tokaj, Mád környéke, hiszen ehhez nagyon közel, Tiszalökön nőttem fel. Csabi egyik kedvence Eger, és az a régió, de imádjuk Villányt és a Mátrát is, a Dunakanyar is csodás desztináció lehet. A gyermekeink kedvence pedig Miskolctapolca!

 

Tipp: Egy-egy túrát megtehettek akár biciklivel is, hiszen a testmozgás szuperül erősíti az immunrendszert! Ha csak rövidebb időtök van, az oviból, suliból hazafelé is előkerülhetnek a járgányok.

őszi hétvégi programok

 

Hétvégi családi programok esőben is!

Ősszel gyakran lehet belefutni esős napokba, de ne engedd, hogy az időjárás keresztülhúzza a jó kedveteket! Mutatjuk a legszuperebb benti játékokat!

 

Közös diavetítő estek

Egy diavetítő segítségével a szülők nosztalgiázhatnak, míg a gyerekeknek megelevenedhet a képzelőerejük. A diákról való mesélés kapcsolódás a gyermeki világhoz, ami igazi minőségi időtöltés.

 

Dobó Ágiéknál a diavetítés örök kedvenc, hiszen egy igazi kis szeánsz. Besötétíteni, helyet csinálni neki, együtt felolvasni. Szuper dolog, hogy már a nagyobb fiam is szívesen olvassa a diákat a kistesónak.

családi programok esőben

 

Társasjáték partyk

Egy társasjátékkal jól érezheti magát mindenki, közben pedig a készségek fejlődése is előtérbe kerül:

  • javítja a kommunikációt,
  • memóriát,
  • logikus gondolkodást,
  • együttműködést.

 

Dobó Ágiéknál is gyakran előkerülnek a társasok, ezek a kedvencek náluk:

Természetesen vannak közös kedvencek is, az idei nagy sláger nálunk a Nem én voltam játék, ami a kisebbik fiam abszolút kedvence, ez kerekedett felül a korábbi Cortex rajongásán. De évek óta letaszíthatatlan a dobogóról a Robbanó cicák. Ezt a nagyobbik fiam imádja, és szuper, hogy most már bővített verziója is van, így az egész család, Mama, Papa, keresztszülők is mind együtt tudunk játszani. Én legszívesebb a Rókanyomont játszom a fiúkkal, nagyon szeretem, hogy itt nem egymás ellen, hanem együtt, csapatban kell működnünk a győzelem reményében!

 

Őszi programok gyerekeknek: készítsetek őszi dekorációt közösen!

A korábbi kirándulások során beszerzett termésekből szuper kézműves képek készülhetnek, de akár egy gyurma vagy kreatív készlet is segítségetekre lehet!

 

Számtalan programlehetősége van a hidegebb időszakban is a családoknak a közös főzőcskézéstől a bekuckózós filmezésig. Bármire is essen a választás, az a lényeg, hogy teljen élvezetesen, és használjátok ki az időtök minden egyes percét! Neked mi a kedvenc őszi elfoglaltságod a családdal?

 

Képek forrása: 123RF, Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!