Magyar English


Szilveszteri programötletek otthon, gyerekekkel

- Blog

Kicsi és idősebb vendégeid számára is emlékezetessé és szórakoztatóvá szeretnéd tenni az idei szilveszteri bulit? Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket, hogy maradandó élmény legyen a szilveszter 2021-ben! Olvass tovább!

 

Ints búcsút az óévnek otthonról, és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy az összes vendéged jól érezze magát, mielőtt még megszületnének az újévi fogadalmak. Ráadásul a karácsonyi sürgés-forgás után végre kiengedheted a gőzt a gyerekekkel együtt, és egy igazi családi szilveszteri partyban lehet részed, ami mókával, kacagással és mulatsággal kísér át téged a 2022-be.

 

Szilveszter otthon gyerekekkel 

Mindenki máshogy köszön el egy hosszú évtől, például egy vacsoraesttel vagy koncerttel koronázza meg az elmúlt időszakot, de sokan nem feltétlenül vágynak nagy társaságra ilyenkor. Idén te is inkább az otthonod melegében, gyermeked és esetleg barátaid társaságában szeretnél ünnepelni? Akkor olvasd el szilveszteri program ötleteinket, melyekkel igazán felejthetetlenné teheted a téli szünetet!

 

Előkészületek, mint családi program: az otthoni dekoráció és finomságok

Sok család már a karácsonyi dekorációt és ajándékokat is kézzel készíti, hogy egyedi és emlékezetes alkotásokkal tegye még szívmelengetőbbé az ünnepet. Te is szívesen művészkedsz saját kezűleg? Akkor legyen a szilveszteri díszlet is DIY! Mintás papírlyukasztó segítségével például cuki konfetti készíthető, néhány egyedileg megrajzolt lufi is garantáltan jól fog mutatni, sőt akár fényfűzért is készíthetsz gyermekeddel krepp papírból.

A szilveszteri időszak tökéletes arra, hogy új recepteket próbálj ki, ebben pedig gyermeked könnyedén segíthet egy klassz konyhai szerepjátékkal, amivel ő is beleélheti magát a sütés-főzés tudományába. Így nemcsak izgalmas lesz a készülődéssel töltött idő, de a családi köteléket is erősíti a közös program.  

Tipp: Inkább kész party kellékekkel díszítenéd otthonodat, hogy a többi dologra koncentrálhass? Itt biztosan megtalálod a tökéletes terítéket, különböző dekorációkat!

 

Szilveszteri program ötletek

Az év nosztalgikus lezárása: diavetítő 

Indítsd a bulit egy fantasztikus diamesével, ami igazi nosztalgikus lezárást biztosít, hiszen a rengeteg mese között megtalálható néhány olyan már-már antik darab is, mint a Vuk, Frakk és Süsü. Ugye, milyen klassz? Miután végeztetek, keríts elő néhány régi fényképalbumot, és fokozd a hangulatot!

Tipp: Ha többet olvasnál a diavetítőről és a diafilmekről, kattints ide!

 

Családi társasjátékok

Karácsonyra társasjátékot kapott gyermeked? Ti is imádjátok a közös szórakozást, és már eleve van otthon számos családi társaskészlet? Bárhogyan is, ezek a játékok az idei szilveszteri buliról sem maradhatnak le:

A Scrabble egy menő szójáték, ami a szókincs és a kreativitás népszerű készlete, de a Tabuval sem lőhetsz mellé, ha a szavak párbaján szeretnél részt venni. A Jenga egy örök klasszikus, ami az ügyességet állítja középpontba, de az UNO-ban is mindenki megtalálja majd az örömét. A logikai feladványok szerelmeseinek pedig egy klassz Thinkfun a nyerő választás, amivel garantáltan mozogni fognak az agytekervények.

A klasszikusokra esküszöl? Akkor elő egy Activityvel, Monopolyval vagy Ki a tettes? társassal! Az Activity méltán az egyik legnépszerűbb party társas, hiszen a mutogatás, rajzolás és beszéd közben mindenki jókat kacag, a Monopoly a kis és nagy üzletemberek kedvence, a Ki a tettes? pedig szintén egy fantasztikus készlet, amiben fel kell fedni a másik kilétét.

 

Csendesebb évzárás: puzzle

Ha pedig a nyugodt, cseverészős perceket részesítenéd előnyben, egy mesebeli Ravensburger puzzle a nektek való választás, ami ráadásul egy igazi jolly joker, ha a készségek elősegítéséről van szó, hiszen fejleszti többek között a figyelmet, finommotorikus készséget, koncentrációt és vizualitást is.

 

Akár vendégeiddel, akár szűk családi körben ünnepelsz, kívánunk neked és szeretteidnek boldogságban, sikerekben és örömökben gazdag új évet, és reméljük, hogy 2022-ben is sokat találkozunk!

 

Címlapkép: Getty Images


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!