Magyar English


Programok a Föld napjára

- Blog

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, ami egy tökéletes alkalom arra, hogy olyan programokat szervezz gyermekednek, ami során megtaníthatod, hogyan óvja környezetét, és váljon környezettudatos felnőtté. 

 

Fontos, hogy a környezet iránti felelősségvállalást minél előbb elkezd hangsúlyozni gyermeked életében, hiszen ebben a szemléletben felnőve valódi értékeket adsz át neki, megtanulja tisztelni az életet - legyen az emberi, állati vagy növényi - és törődni fog az otthont adó bolygónkkal.

 

Fedezzétek fel együtt a természetet!

Minél többet mutatsz meg gyermekednek a természetből, annál jobban megismeri az őt körülvevő világot, és megtanulja tisztelni és szeretni azt. Az új ismereteket számos élvezetes módon elsajátíthatjátok:

  • Nézzetek meg egy klassz természetfilmet,
  • menjetek el kirándulni, fedezzétek fel a környéketeket,
  • vagy a 4M tudományos játékaival hozd közelebb a természettudományt és a környezetbarát szemléletmódot gyermekedhez.

 

Tanítsd meg gyermekedet a környezetvédelemre!

A környezetvédelem manapság a figyelem középpontjában áll, szülőként pedig fontos, hogy már gyermekkorban alaposan bemutasd ezt a témát csemetédnek. A tanulást számos játékkal teheted mókássá és szórakoztatóvá.

 

A 4M napelemes repülő készlettel a repülés rajongóinak taníthatod meg az újrahasznosítás és zöld energia fontosságát, méghozza különleges módon, ugyanis miután összeállította gyermeked a gépet, már csak egy kis energiára lesz szükség, amit a nap szolgáltat. 

A 4M napelemes autó készlet szintén napelemmel működik, így csak össze kell állítani, és miután magába szívott kellő mennyiségű napsugarat, már útnak is indul! Környezetvédelem és móka egyben! 

A 4M újrahasznosított papírgyöngy készletében a hulladék papírt nem kell kidobnotok, készíthettek belőle aranyos ékszereket is, ezáltal pedig megmutathatod gyermekednek azt is, hogy fontos az újrahasznosítás

Ha gyermeked érdeklődik az időjárás iránt, a 4M időjárás figyelő állomás készletével betekintést nyerhet annak változásába, és megállapíthatja, hogy az időjárás jelentés mennyire pontos.

Inkább robotot készítene gyermeked? A 4M asztal szélét érzékelő dobozrobot készletével megépítheti saját kis robotját üdítős dobozból, de ez még nem minden, hiszen ha elkészült, az asztalon mászkálni fog fel-alá. Ugye, milyen klassz?

Vigyél bele egy kis mágnesességet is! A 4M mágneses vonat készletében megfigyelhetitek gyermekeddel, hogy milyen gyorsan száguld a vonat a sínek felett, mindezt a mágnesesség segítségével.

 

Mutass jó példát!

Meghatározó egy gyermek életében, hogy milyen példát lát maga előtt, ezért fontos, hogy próbálj odafigyelni te is környezetedre, így jó eséllyel örökíted ezt a szemlélet. 

  • Szemétszedés: A környezet tisztántartása nemcsak a közösség számára pozitív, de az elszórt hulladék lebomlásával keletkező méreganyag sem terheli az élővilágot.
  • Ültessetek növényeket: Egy növény felnevelése némi felelősséggel jár, cserébe viszont megtisztítja a levegőt.
  • Zöld háztartás: Néhány apróságra odafigyelve gazdaságosabbá és ökobaráttá tehetitek a háztartásotokat. Például kapcsoljátok le mindig a lámpákat a szobát elhagyva, ne folyassátok feleslegesen a vizet és gyűjtsétek a szemetet szelektíven.

 

Ezeken kívül is sokat tehetsz a környezetért és a bolygónk jövőjéért, amelyeket – ha úgy érzed, hogy vállalhatók – fokozatosan építs be az életetekbe. A tudatos szülők magatartásának köszönhetően ezt az utat jó eséllyel gyermekük is követni fogja.

 

Cselekedj Te is! Óvd a Földet, hálás lesz érte, akárcsak gyermekeid!

 

Képek forrása: 1


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!