Magyar English


Kirándulj felkészülten a családdal!

- Blog

Imádtok gyermekeddel kirándulni, felfedezni a természetet, miközben végigkísérnek utatokon a csicsergő madarak? Netán ez lesz az első alkalom, hogy útnak indultok, hogy megismerjétek közelebbről az erdőket, mezőket? Bárhogyan is, fontos, hogy körültekintően felkészülj a túrára. Segítségünkkel biztosra veheted, hogy semmi nem marad otthon! Lássuk hát, mire kell alapos figyelmet fordítanod a túracipő felhúzása előtt!

 

Alapelvek

Fontos, hogyha útnak indultok felfedezni a természetet, ezt úgy tegyétek, hogy tisztelitek azt. Ne törjétek le a faágakat, ne bántsátok a növényeket, és a szemetet se dobjátok el, továbbá a kijelölt ösvényen haladjatok! Mielőtt elindultok, tanulmányozzátok át a mérgező növényeket, hogy a kirándulás során ne érjen meglepetés, hiszen ezek megérintése hólyagosodást, allergiás reakciót válthat ki. Ha ez mégis megtörténne, szappannal és vízzel mossátok le az érintett felületet, és lehetőség szerint jegeljétek.

 

A megfelelő felszerelés

Ha erdőbe mentek, számítani kell rá, hogy számos bogárral, rovarral találkoztok majd, így érdemes olyan ruhát választani, ami könnyed, kényelmesen lehet benne mozogni, de lehetőleg hosszú. A cipő kulcsfontosságú, hiszen a lábatokat fogjátok leginkább használni, így fordíts rá kellő figyelmet, hogy minden túrázó a legkényelmesebb lábbelit húzza fel magára. Ezen kívül egy baseballsapka életmentő lehet, ha úgy tervezitek, hogy sok időt fogtok tölteni a napon.

 

Ezeket vidd magaddal

A túrahátizsákod legyen kényelmes és nagy, mert viszonylag sok mindennek kell helyet adnia:

Étel, ital

A legpraktikusabb választás a szendvics, azonban az összeállításnál figyelj rá, hogy ne legyen könnyen és gyorsan romló hozzávaló benne. Ennek tárolására a legalkalmasabb egy uzsonnás doboz, melyben kényelmesen elfér az étel, és a maradékot is könnyedén tudod tárolni benne, továbbá nem kell attól sem félned, hogy ételed összenyomódik, szétesik. A folyadékpótlás is nagyon fontos! Érdemes gyermeked kis hátizsákjába is külön becsempészni egy vízzel teli kulacsot, mert ha távolabb jár kicsit tőled, egyszerűen elő tudja kapni, amikor szomjas, arról nem is beszélve, hogy kedvenc mesehősével könnyebben csúszik majd le minden korty.

Biztonsági felszerelés

Ez a kis csomag tartalmazzon ragtapaszt, fertőtlenítő folyadékot és fájdalom- és gyulladáscsökkentő spray-t vagy gyógyszert. Ezen kívül fontos, hogyha kullancs mászna valamelyikőtökbe, legyen kéznél erre alkalmas eltávolító csipesz is.

A mókázáshoz

Ugye a játékokról nem feledkeztél meg? A sportszerek és a szabadtéri játékok mindig jól jönnek egy kirándulás során. A buborékfújás, páros játékok, labdák szebbé teszik a túrát, de sokszor épp gyermeked kedvenc plüssjátéka lehet a legfontosabb társ a gyaloglásban. Ha pedig a természetet szeretnétek alaposabban tanulmányozni, érdemes természetbúvár készletet, bogárfigyelő dobozt, távcsövet vagy nagyítót is a táskába pakolni.

 

Képek forrása: 1, 2


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!