Magyar English


Készségfejlesztés otthon kreatív játékokkal

- Blog

Előfordul, hogy a jó idő ellenére biztonságosabb otthon, benti játékokkal elütni az időt. Mutatunk néhány szuper játékot, melyekkel számos készség fejleszthető a négy fal között is, és általuk legalább olyan vidám szórakozásban lehet részük a gyerkőcöknek, mintha kint szaladgálnának.

Lehet, hogy minden vágya az lenne a lurkónak, hogy száguldhasson futóbiciklijén vagy kismotorján az utcában, vagy a homokozóban játszhasson, ám van olyan helyzet, amikor nincs mese, más szórakozás után kell nézni. Szerencsére rengeteg olyan játék van, ami bent a házban is élvezetes, sőt hasznos. Válogass az összegyűjtött kreatív készségfejlesztő játékok közül, és el is felejti a kis gézengúz, hogy most nem mehet ki, hiszen a szobában is remekül érezheti magát, miközben észrevétlenül a készségeit is fejleszti.

 

Van egy szuper hírünk: homokozni már nem csak kint lehet!

Bizony, már létezik kinetikus homok vagy más néven intelligens homok, amit a kisasztalnál is formázhat a gyerkőc. Az intelligens homok különlegessége, hogy nem szárad ki, nem porlik, így könnyen lehet belőle építeni, ami stabil is marad egészen addig, amíg le nem rombolják. Miközben a kicsi a fantáziája szüleményeit kinetikus homokból formálja, a kreativitását és a kézügyességét fejleszti, valamint erősíti a térlátását. Az intelligens homok több változatban is kapható, ugyanis a klasszikus formák mellett kastély-, édességkészítő-, sőt Mancs őrjárat készlet és világító homokkészletek is létezik, ami sokkal izgalmasabbá teszi a hagyományos homokozónál.

 

A gyurmázás is több, mint a mi gyerekkorunkban volt

Biztosan emlékszel, hogy az oviban te is szorgosan gyúrtad a szürke pasztát vagy a sógyurmát. A mai gyurmakínálat már jócskán lekörözte azokat az időket. Mindenféle színű és állagú, különböző kiegészítőkkel és extrákkal felszerelt termékek sorakoznak a játékboltok polcain. Az egészségre teljesen ártalmatlan SES gyurmák még nagyobb teret engednek a kreativitás kifejeződésére, hiszen a számtalan élénk színű gyurma mellett illatos és csillámos termékek is kaphatók, melyekkel látványos alkotásokat készíthetnek a gyerekek. A SES gyurmakészletek, mint például a muffinkészítő, a farmállatok hanggal vagy a tengeri barátok készlet is óriási élményt nyújthat a csöppségeknek, miközben a homokozáshoz hasonlóan fejlődik a kreativitásuk, térlátásuk és kézügyességük, valamint az anyagismeretük.

 

Amikor a fizika szórakoztató

Igen, ez is lehetséges! A Geomag Gravity golyópályák már 3 éves kortól használhatók, fejlesztik a kreativitást, a tudományos és műszaki érzéket egyaránt, de az egészben a legjobb, hogy mindezt egy játék formájában. A különböző darabokból tetszőleges pályát építhet a gyerkőc, hogy azon gurítsa végig a fémgolyókat, miközben a gravitáció hatásával ismerkedhet. A pályát műanyag elemekből és mágneses rudakból állíthatja össze, és a lényeg, hogy a golyó végig tudjon haladni a gravitáció segítségével a pálya teljes hosszán.

 

Gyöngyözés, nem csak lányoknak

Az gyöngyök valóban inkább a kislányok kedvencei, de ma már olyan gyöngyözős készletek is vannak, amiket nemtől függetlenül minden gyermek szívesen használ. Ilyenek a vasalható gyöngyök, ahol aranyos figurákat vagy a kedvenc mesehősöket formálhatja meg gyermeked, szükség esetén sablon segítségével. Ha elkészül a kép, forró vasalóval meg kell dörzsölni, amitől a gyöngyszemek enyhén megolvadnak és összetapadnak, így maradandó lesz az alkotás. A biztonság kedvéért azt javasoljuk, hogy a vasalást mindig te csináld! Mit készítenétek szívesebben? Lovacskákat, pillangókat, 3D sütiket, a Jégvarázs vagy a Minionok rajzfilmek szereplőit? A lehetőség végtelen!

 

A Lego® örök

Kicsik, nagyok, sőt sokszor a felnőttek is szívesen ülnek le játszani a világhírű kockákkal, ami miatt egyedül vagy társaságban is szórakoztató, és közben fejlesztik a képzeletet, a térlátást, valamint a kézügyességet. A Lego® minden korosztályra és érdeklődésre gondolt, így a klasszikus készlet mellett megtalálhatod az egészen kicsik számára is biztonságos méretű Lego® Duplo játékokat, a járművek szerelmeseinek a Lego® Technic termékeket, de a teljesség igénye nélkül válogathatsz a Lego® City, Lego® Star Wars, Lego® Friends, Lego® Ninjago és a Lego® Disney készletek közül is. Érdemes szétnézni a széles kínálat között, mert igazi kincsekre bukkanhatsz. A Lego® Duplo Town gőzmozdony például egy olyan összerakható játékvasút fénnyel és hangokkal, amely átmenetet képez a hagyományos és digitális játékok között, bevezetve gyermekedet a kódolás rejtelmeibe, a színek felismerésébe és az alkalmazások használatába, ami olyan látásmód kialakítását segíti elő, amely megkönnyítheti az életét a 21. században. 


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!