Magyar English


Karácsonyi készülődés kisgyermekkel - így csináld!

- Blog

Varázslatos és izgalommal teli időszak az advent, aminek a hangulata kicsikre és nagyokra egyaránt nagy hatással van. Legyen igazán különleges az idei karácsony és az azt megelőző várakozás: vond be a gyermekedet is!

Miért vond be gyermekedet a karácsonyi feladatokba?

  • Fejlesztheted kreativitását és az önállóságát, mindeközben
  • minőségi időt tölt együtt a család.
  • Ráadásul egy kis segítség neked sem árt,
  • emellett a lurkó is kiélheti magát,
  • érezheti, hogy hasznos tagja a családnak,
  • hogy fontos dolgot csinál,
  • és így ő is tevékenyen részese a várt csodának.

Miben tud segíteni gyermeked?

Ez természetesen az életkorától és a fejlettségétől is függ, így végső soron neked kell eldöntened, mihez elég nagy már, de adunk néhány tippet, hogy miben kérheted a segítségét. A közös készülődés kiváló családi program, hangolódjatok együtt a meghitt ünnepre!

Dekorálás: A karácsonyi készülődés talán egyik legélvezetesebb része egy gyermek számára az adventi dekorálás. Az otthon ünnepi díszbe öltöztetése különleges, meseszerű miliőt varázsol, amiben szívesen segítenek a gyerkőcök. Készítsetek saját kezűleg díszeket! Üvegfestékkel például kedves karácsonyi motívumokat rajzolhattok az ablakokra. Ha valaki nem szeretné a véletlenre bízni a karácsonyi figurák formáját, kifesthető sablonnal is dolgozhat, vagy karácsonyi ablakmatricát is készíthet. Kedves emlék lehet évekkel később is, ha gyermeked gipszből készít aranyos díszeket a fenyőre a karácsonyi gipszkiöntő segítségével.

Közös sütés: Szoktál a családnak mézeskalácsot, bejglit vagy linzert sütni decemberben? A gyermeked imádni fogja, ha a készülő finomságok az ő munkáját is dicsérik, főleg, ha közben kóstolgatni is lehet. A tészta összeállítása után a gyúrást és a süti dekorálását rábízhatod csemetédre. Jó móka lesz! Fokozd a hangulatot a család kedvenc karácsonyi zenéivel!

Takarítás, rendrakás: A nagyobbacska gyerekek már eléggé érettek ehhez a feladathoz. Ha felosztjátok a munkát, és egyszerre csináljátok, sokkal gyorsabban végeztek. Utána pedig jutalmazzátok meg magatokat egy-egy szaloncukorral! :)

Terítés az ünnepi lakomához: Karácsonykor – főleg, ha hozzátok jönnek látogatóba a rokonok – amíg előkészíted a finom fogásokat, nagy könnyebbség lehet, ha a szorgos kis segítséged megterít, esetleg kiviszi az innivalókat, vagy az étkezés után leszedi az asztalt.

 Áldott karácsonyi ünnepeket kíván a REGIO JÁTÉK!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!