Magyar English


Játékötletek gyereknapra

- Blog

Közeledik a gyereknap, ami a gyerkőcöket állítja középpontba, és ugyan a legtöbb csemetének minden nap gyereknap, ez mégis különlegesebb, mint a többi. Szeretnél idén is felejthetetlen mókát biztosítani a család fiatal tagjának? Olvass tovább, segítünk!

 

Játsszatok a friss levegőn!

A szabadtéri játékok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak, ráadásul számos darab nemcsak a mókáért, de az észrevétlen fejlődésért is felel. A hintázás és csúszdázás például felhőtlen időtöltést nyújt, ráadásul előbbi az egyensúlyát és ritmusérzéket javítja használójának, miközben a napközben felgyülemlett stresszel is leszámol, míg utóbbi a mélység és magasság észlelését javítja. Amennyiben van udvarotok, érdemes ezekkel a kerti játékokkal felszerelni, más esetben pedig irány a játszótér a jeles nap alkalmából!

 

Az örök klasszikus: labda

Azt terveztétek, hogy gyereknap alkalmából kimentek a parkba játszani, netán elindultok kirándulni? A labdát ne felejtsétek otthon! Ez a kerek játékszer minden programból kihozza a maximumot, így ha megálltok egy kicsit szórakozni, már dobálhatjátok, rúghatjátok vagy akár guríthatjátok is! Ráadásul a labdás játékok nagy hatással vannak a mozgás térbeli és időbeli érzékelésére, fejlesztik az egyensúly- és ritmusérzéket, erősítik a játékosok fizikai erőnlétét, de a szem-kéz koordináció is hálás lesz érte, és kortól függetlenül mindenki szívesen játszik vele.

Fotó: IStock

 

Reptessetek szélsárkányt, LED-es repülőt!

Ha kicsit szelesebb az idő, akkor sem kell lemondanotok a gyereknapi programozásról, viszont érdemes magatokkal vinnetek egy klassz szélsárkányt vagy LED-es repülőt, amivel élvezetessé tehetitek a kint töltött időt. Ezek a játékok a kicsik és nagyok kedvencei, így az biztos, hogy ha ezeket viszed magaddal a túrára, nem nyúlsz mellé.

 

Biciklitúrára fel! 

Meglátogattok egy közel eső gyereknapi programot, netán csak szimplán a természetbe vágytok? Induljatok el otthonról kedvenc járműveitekkel, akár egy rollerről, futóbicikliről vagy kismotorról legyen szó! Az egész család számára élvezetes program fejleszti a mozgást, koordinációt, egyensúlyérzéket, ezáltal nemcsak a fizikai erőnlétre gyúrtok rá, hanem stabilitásotok is egyre jobb lesz. Mindemellett a közlekedés pozitívan hat a kognitív teljesítményre is, hiszen közben olyan agyi pályákat aktivizáltok, amelyek kedvező hatással vannak a beszédfejlődésre, írásra, olvasásra, de a memóriára és a koncentrációra is. Egy biztos, a szórakozás fejlődéssel egybekötve mindig a legjobb választás, fontos azonban, hogy korosztálynak megfelelő darabot találj csemetédnek.

Tipp: Ha kirándulni mentek, nem árt felkészülten nekiindulni. Olvasd el, mikre érdemes odafigyelned.

Fotó: Pixabay

 

Otthon se érjen véget a móka!

A nap végére kellemesen elfáradtatok, és szeretnéd a jeles alkalmat egy izgalmas, mégis a kikapcsolódást elősegítő készlettel zárni? Akkor kapj elő egy diavetítőt, ami tökéletes erre az esetre, és nézzétek meg gyerkőcöd kedvenc meséit! A levetített történeteknek ráadásul nagyon fontos szerepük is van, hiszen segítségükkel a kis mesehallgató reflektálhat saját életére, tanulhat cselekedeteiből, és más szemszögből is megvizsgálhatja a körülötte zajló világot.

Tipp: Olvasd el itt, hogy miért ajánlott minél gyakrabban levetíteni egy klassz történetet.

 

Inkább aktívabb mókával zárnád a gyereknapot? Akkor egy klassz társasjáték vagy puzzle a nektek való választás. A Mázlis kacsák például egy cuki ügyességi színpárosító játék, ami a kicsiknek garantált szórakozást nyújt, a kicsit nagyobbak megismerhetik a dugó okozta bonyodalmat a ThinkFun Rush Hour játékával vagy a Ravensburger Minecraft készletével egy igazi kihívás elé állhatnak, miközben megismerik a népszerű videójáték valódi mását.

 

A puzzle szerelmeseinek is találsz játékot gyereknapra, hiszen a Puzzle Exit készleteivel nemcsak kedvenc tevékenységükkel ütik majd el az időt, de rejtvényeket is meg kell közben oldalniuk. Ugye, milyen izgalmas ez az újdonság?

Kellemes gyereknapi programozást kívánunk nektek!

 

Címlapkép forrása: Getty Images


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!