Magyar English


Játékot keresel 3-6 éves gyermeknek? Segítünk!

- Blog

A tökéletes ajándékot keresed 3-6 éves gyermeknek? Összeszedtük a legklasszabb készleteket, amikkel nem nyúlhatsz mellé, és garantáltan örömet szerzel csemetédnek! Olvass tovább, és tudd meg, melyik játékok a legjobbak ennek a korosztálynak!

 

Ezekre a készségekre érdemes hangsúlyt fektetni az 3-6 éves gyermekek esetében:

  • Finommotorikus készségek: A finommotorikus készség az ovis és kisiskolás években fejlődik legintenzívebben, így fontos, hogy ebben az időszakban olyan játékokkal támogasd gyermekedet, amelyekkel jobbá válik ezen a területen. A különböző építőjátékok és kirakósok segítenek csemetédnek abban, hogy a kisebb izomcsoportok maximálisan őt szolgálják, így a későbbiekben könnyedén el tudja sajátítani többek között a szépírás tudományát is. 
  • Gondolkodás, logika: Ezekkel a készségekkel gyermeked képes lesz a fogalmak elvonatkoztatására, megoldások feltárására, méghozzá produktív módon.  A különböző logikai játékok fejlesztik őt ebben, de a tudományos játékok is helytállóak a területen, amelyekkel felfedezi gyermeked az összefüggéseket.
  • Kommunikáció: A későbbiekben egyre fontosabb lesz, hogy gyermeked megfelelően tudja kifejezni magát, ehhez egy mesekönyv vagy diafilm tökéletes választás, de a különböző társasjátékok, mint az Activity vagy Betűkocka is jó választásnak bizonyulnak. 
  • Figyelem: A figyelem egy szelektív folyamat, amelyben fel kell dolgoznia gyermekednek, hogy az őt érő ingerek közül mi az, ami számára fontos vagy elhanyagolható, ezáltal könnyebben tud koncentrálni. A kirakósok, memóriajátékok és kakukktojás játékok a szórakoztatás mellett fejlesztik csemetéd figyelmét.
  • Memória: Az emlékezés feladata, hogy információkat tároljon, majd a megfelelő időben előhívja azokat. Ez a tanulás alapja is, így fokozottan fontos, hogy a megfelelő játékokkal támogasd gyermekedet. Számos szuper memóriajáték közül választhatsz, melyek segítenek észrevétlenül fejleszteni gyerkőcöd emlékezőképességét.

 

A 3-6 éves gyerkőcök esetében olyan játékot érdemes választani, ami a mókás percek mellett felkészíti őket az ovira, iskolára is. Amennyiben sikerül megtalálnod a tökéletes készletet erre a célra, úgy sokkal könnyebben néz szembe csemetéd az útjába kerülő akadályokkal. A társasjátékozás során fejlődik például a játékosok kommunikációs készsége, logikája és gondolkodása is. Egy plüssjátékkal könnyebb lesz a feszültségoldás, a babázással megtanulja kislányod a gondoskodás fontosságát, a mesék pedig elősegítik a személyiségfejlődést.

 

Közös program: társasjátékok

Egy társasjáték remek választás már ebben a korban is, akár saját gyermekedről, akár rokonodról vagy barátaid csemetéjéről van szó. Amellett, hogy feldobja az együtt töltött perceket, számos pozitív élménnyel gazdagodtok majd, miközben intenzíven fejlődnek a kicsik készségei is. 

A ThinkFun® világszerte ismert tologatós játéka, a Rush hour a játékosok logikáját és problémamegoldó képességét teszi próbára, hiszen ki kell jutni a tömött parkolóból úgy, hogy egy járművet sem szabad felemelni, csak tologatni, amíg szabaddá nem válik a kijárat. 

A Gravity Maze szintén egy logikai játék, ami változatos feladványokon keresztül tanítja meg a játékosokat az építkezésre és logikus gondolkodásra. Egy cél van: el kell juttatni a golyót a toronyból a célállomásra!

A Laser Chess a sakk és tudomány keveréke, amivel fejlődik stratégiai érzéketek is! A lézersugarakat tükrökkel kell irányítani, és ha a sugár megakad, akkor egy tükröt el kell távolítani a tábláról. Az nyer, aki először eltalálja az ellenfél király figuráját.

Szeretnéd az angol nyelvet becsempészni a mindennapokba? Válaszd a Zingo angol nyelvű kiadását, melyben a nyelvtudás mellett a reflexek és az ügyesség is fejlődik!

 

Plüssből sosem elég!

Egy plüssjáték minden ünnepi alkalomra tökéletes választás, hiszen egy puha, imádni való figurának egyik gyermek sem tud ellenállni! Tacsi Pajti, az unikornis Destiny, Fluffy kutyus és a Wobbleez póni vagy németjuhász pillanatok alatt csemetéd szívébe lopják magukat, ráadásul hűségesen követik is őt majd mindenhova!

Az ajándékozott odavan Micimackóért és barátaiért, Mickey és Minnie egérért vagy a Jégvarázsért? Egy cuki figura a kedvenc Disney meséjéből biztosan leveszi majd őt a lábáról!

 

Élethű járművek a kis rajongóknak

Egy élethű SIKU vagy Bburago jármű minden kis rajongó álma, ráadásul praktikus méretük miatt akár utazótársnak is tökéletesek, így egy hosszabb út során sem fog unatkozni gyermeked. Szeretnél belevinni a játékba egy kis plusz izgalmat? Nézz szét a távirányítós autók között is, melyekkel nemcsak a házban, de az udvaron is kellemesen lehet eltölteni az időt.

 

Babázással a fejlődésért

A játékbabák kifejezetten jó hatással vannak a gyermekekre, hiszen a szórakoztatás mellett számos egyéb hasznos funkciót is betöltenek:

  • fejlesztik a kommunikációs és finommotorikus készséget,
  • megtanítanak a gondoskodásra,
  • segítik a feldolgozást.

A Baby Born babák több funkcióval teszik felejthetetlen élménnyé a játékot, ráadásul cuki kiegészítők közül is választhatsz, amikkel még élethűbbé válik gyermeked számára a játékidő.

 

Igazi jolly joker: meseolvasás

A meséken keresztül igazi csodákat viszel a kisgyermek életébe, miközben nemcsak felejthetetlen szórakozásban van része, hanem nagyon fontos a szellemi fejlődésének szempontjából is. Egy diavetítő és az ahhoz tartozó mesék tökéletes ajándékok, mert amellett, hogy a beszédkészséget fejlesztik, az erkölcsi leckéket is segítenek elsajátítani a kis mesehallgatónak. Szeretnél többet olvasni a diavetítőről, diafilmekről, és arról, hogyan hozhatod létre a tökéletes mozihangulatot otthonodban? Kattints ide! 

Tipp: Itt elolvashatod azt is, hogy miért olyan fontos a közös meseolvasás!

 

Reméljük, ajánlónkkal segítettünk a legmegfelelőbb játékot megtalálni a gyerkőcnek. Amennyiben tovább nézegetnél, látogasd meg webáruházunkat, ahol több mint 5000 3-6 éveseknek szóló játék közül választhatsz!

 

Képek forrása: 1, 2


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!