Magyar English


Így válassz gyermekednek távirányítós kisautót!

- Blog

Manapság számos távirányítós kisautó közül találhatod meg gyermeked számára a legideálisabb darabot, így fontos, hogy úgy indulj el a játékboltba, hogy már konkrét elképzelésed van arról, hogy melyik négykerekű játék kerüljön a kosaradba. Összeszedtük, hogy mire érdemes figyelned, amennyiben egy ilyen játékszerrel szeretnéd meglepni gyermekedet! 

 

A távirányítós kisautók előnyei

Erősíti a családi köteléket! A távirányítós kisautók erősítik a családi köteléket, hiszen a közös játék egy tökéletes családi program, amiben minden családtag részt tud venni akkor is, ha csak egy kisautó van a háznál. Ha több négykerekű is van otthon, akkor rendezhetünk versenyeket is vagy építhetünk egy pályát közösen az udvaron. 

 

Kicsalogatja a gyerkőcöket a friss levegőre! Egy távirányítós kisautóval a szabadban a legjobb játszani, hiszen minél nagyobb a hely, annál messzebbre tud elmenni a járgány. Ezzel nemcsak azt érhetjük el, hogy minél többet tartózkodjanak a kis játékosok a négy falon kívül, de testmozgásra is ösztökéljük őket.

 

 Tökéletes készségfejlesztő játék! 

  • Szem-kéz koordináció: miközben gyermeked irányítja a távirányítós kisautóját, oda kell figyelnie, hogy minden útba eső akadályt kikerüljön vele, ezáltal pedig a szeme és keze közötti koordináció is fejlődik.
  • Finommotorikus készség: a távirányító használata közben fejlődik gyermeked kézügyessége, hiszen meg kell tanulnia használni a gombokat, és ügyesen kezelni azokat úgy, hogy a kisautót megfelelően irányítsa.
  • Motoros képesség: miközben a kisautó után szalad irányítás közben gyermeked, fejlődnek a motoros képességei, pontosabban állóképessége, gyorsasága, ügyessége.
  • Kognitív képesség: játék közben a gyerekeknek fel kell mérniük az út távolságát és a lehetséges akadályokat, és ezáltal dönteniük arról, hogy merre kormányozzák a játékukat, ezt pedig alaposan meg kell tervezni előre gondolatban.

 

Így válassz!

Attól függetlenül, hogy az összes távirányítós kisautó hordozza magában a fent felsorolt jó tulajdonságokat, nem mindegy, hogy melyiket választod ki gyermekednek. Ha kisebb csemetének keresel játékot, akkor egyértelmű, hogy kisebb távirányítóra van szükség, hogy az apró kezecskéivel is komfortosan tudjon irányítani, ráadásul arra is figyelj, hogy a gombok egyértelműek legyenek, hiszen úgy lesz számára igazán élvezetes a tevékenység. 

 

Manapság már számos játékautó található a polcokon, így könnyedén választhatsz gyermeked érdeklődési körének megfelelően. Ha például a kis autókormányzó szereti az extrém helyzeteket, nem kérdés, hogy egy átfordulós autó a tökéletes darab számára, ha pedig inkább a környezettudatos irányba szeretnéd irányítani gondolatait, akkor a konténerszállító teherautó lesz a megfelelő döntés. Azoknak a gyermekeknek, akik rajonganak a versenyekért és száguldásért, egy vagány luxusautó, például a Ferrari modellje lesz az ideális ajándék, amennyiben inkább a nehezebb terepviszonyokkal birkózna meg a kis játékos, akkor egy Rock Crawler terepjáró vagy egy quad a neki való játék, de a kis építkezők sem maradhatnak távirányítós jármű nélkül, nekik például egy markolós teherautó lehet a legjobb választás. 

 

Fő a biztonság!

Mindig tájékozódj előre arról, hogy a megfelelő korosztálynak szóló játékautót választod-e ki a kis játékos számára, hogy teljes mértékben élvezetét lelje benne.

 

Olyan helyet válassz gyermekednek a játékhoz, ahol nincsen valós forgalom, hiszen játék közben nem biztos, hogy észreveszi gyermeked, ha közeledik egy autó vagy biciklis. A legjobb, ha a házban, udvaron vagy egy alig forgalmas helyen kerül elő a játék.

 

Forrás: https://bestforthekids.com/best-remote-control-cars-for-kids/ 

Képek forrása: Pinterest


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!