Magyar English


Így készülj az általános iskolai ballagásra!

- Blog

Hogy szalad az idő! Csak nemrég született, mintha tegnap tette volna meg az első lépéseit, és annyi szép emlék gyűlt össze a gyerekkorból. Aztán egyszer csak már igazi nagylány/nagyfiú lett az édes kisbabából, és elérkezett egy újabb mérföldkő az életében: sikeresen kijárta az általános iskolát. Készüljünk fel a ballagásra!

Biztosan szeretnéd, hogy emlékezetes legyen gyermeked számára a ballagása, de nyilvánvalóan nem azért, mert annyira cikinek érezte az eseményt. Egy kiskamasznak próbálsz a kedvében járni, ami nem könnyű, ezért a legjobb tanács, amit megfogadhatsz ezzel kapcsolatban, ha megkérdezed, ő mit és hogyan szeretne. Elvégre ő az ünnepelt.

Pár példa, hogy miről kérd ki a véleményét.

  • Virág: Az iskola körbejárása a hatalmas csokrok súlya alatt nem könnyű. Elképzelhető, hogy szemed fénye a háta közepére sem kívánja a méretes bokrétákat, hanem sokkal jobban örülne a vendégektől csak egy-egy szál virágnak. Annak is hagyománya van, hogy virág helyett valami maradandó emléket adnak a rokonok és ismerősök a vonuló véndiáknak, például ballagási plüsst vagy ballagási hűtőmágnest. Még a nagyobb lányok is sokszor elolvadnak a plüss unikornisoktól, ha a tiéd is szereti őket, azzal nem nyúlhatsz mellé, de azt azért kérdezd meg tőle, hogy mikor adhatod oda neki, nehogy kellemetlennek érezze, ha az egész iskola előtt leped meg vele!
  • Lufi: Nagy előnye, hogy könnyű fogni ballagás közben. Amennyiben tartósabb ajándékot szeretnél, válassz sima helyett fólia lufit, amit akár 5 helyen is fel lehet fújatni héliummal.
  • Ünnepi étkezés: Egy fogadás otthon? Kerti sütögetés? Étterem? Persze az is fontos, hogy mire van lehetősége a családnak, de próbáld figyelembe venni a ballagó igényeit is. Ha az étterem a befutó, foglald le még időben az asztalt, mert ballagáskor sokan választják ezt a megoldást, és nem sok esélyed van beeső vendégként helyet kapni egy 20 fős társaságnak.
  • Esti program: Valószínűleg, ahogy az lenni szokott, az osztály este külön programmal ünnepli meg az együtt töltött éveket. Igazítsd úgy a családi programot, hogy gyermeked is részt vehessen rajta, ha szeretne!
  • Ajándék: A gyermek- és felnőttlét határán sokan tanácstalanok, hogy mit is adjanak a ballagó A legtöbben ezt úgy orvosolják, hogy készpénzt ajándékoznak, amit tetszőlegesen költhet bármire. Szeretnél személyesebb meglepetést – akár a pénz mellé – adni? Ha biztosan tudod, hogy örülne a kitalált ajándéknak, bátran vedd meg, de ha bizonytalan vagy, inkább kérdezd meg, hogy tetszene-e neki vagy valami mást szeretne inkább.

 

Sok sikert kívánunk minden ballagónak a továbbiakra!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!