Magyar English


Anyák napi ötletek az egész családnak: így lesz teljes az öröm!

- Blog

Hamarosan itt van az anyák napja! Összegyűjtöttük a családi programokat és anyák napi ötleteket, amiket együtt élvezhettek a gyerekekkel ezen a hétvégén!

 

Az édesanyák a mindennapok hősei, amiért folyamatos hálával tartozunk nekik, de a jeles alkalomból még egy kis plusz figyelmet is érdemes a anyukáink ünneplésére fordítani. Nincs ötleted, mivel készülj anyák napjára, és hogy milyen programok közül lehet választani? Segítünk!

 

Mikor lesz anyák napja 2023-ban?

Már az ókori görögök is külön napot szenteltek az édesanyák megünneplésére, Magyarországon pedig 1925 óta tartják. A világon mindenhol szokás megünnepelni az anyukákat, de más-más napra esik a különböző tájakon, például európa nagy részén május második vasárnapján ünneplik. De mikor lesz anyák napja 2023-ban nálunk? Az anyák napja mozgó ünnep, minden évben május első vasárnapjára esik hazánkban, vagyis idén május 7-ére.

 

Mivel készüljek anyák napjára?

Anyák napi DIY ötletek - tippek és ötletek

Ugyan a közös program és a különböző ajándékötletek is szuperek erre az alkalomra, a kézműves ajándékok a legszemélyesebbek, amit imádnak az anyukák és nagymamák! Íme néhány ötlet:

  • Anyák napi rajz: Ehhez csak néhány festő és színező eszközre van szükség, és már készülhet a csodálatos, személyre szabott alkotás!
  • Öntsetek ki gipszből formákat: ma már számos gipszkiöntő közül lehet választani, és nincs is cukibb néhány gipszből kiöntött szívecskénél!
  • Válassz kifestőt anyák napjára! Egy cuki kifestő, szépen színesen kiszínezve biztosan egy szuper ajándék, és a későbbiekben egy édes emlék lesz, akárcsak egy matricaalbum.

 

Anyák napi ajándékötletek

Ezen a napon sokan ajándékozzák meg az anyukákat, nagymamákat. Íme néhány ötlet, ami biztosan örömet okoz majd mindenkinek:

  • Virág: egy virágcsokor egyszerű és szép megoldás. A legnépszerűbb anyák napi virágok: orgona, gyöngyvirág, margaréta, tulipán, bazsazsóra és kála.
  • Édesség: a virágcsokor akár bonbonból is készülhet, ami mutatós és különleges ajándék egyben, de persze édesanyák kedvenc csokija, sütije is telitalálat lehet.
  • Könyv, verses kötet: összeállíthatsz akár te is egy kis füzetet szép, a szeretetről szóló versekből, novellákból, vagy meglepheted anyukádat kedvenc írója új könyvével is.

anyák napi ötletek

 

Anyák napi programok

Mivel hazánkban mindig vasárnapra esik az anyák napja, jobbnál jobb hétvégi programok közül válogathatunk:

  • Közös kirándulás: Amellett, hogy egy élvezetes közös programon vesztek részt, még a testeteknek is jót tesztek a mozgással, friss levegővel! Kell ennél jobb?
  • Anyák napi ebéd: Egy közös főzőcskézés mindig szuper program, ráadásul isten finomságokat készíthettek el együtt!
  • Családi társasozás: Egy társasjáték nemcsak minőségi időtöltést, új élményt és rengeteg nevetést biztosít az egész család számára, de számos pozitív hatásáról is ismert. 
  • Mozi, színház, koncert! Ezekkel a programokkal sosem lőhetsz mellé.

 

Nagyon boldog anyák napját kívánunk minden édesanyának!

 

Képek forrása: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!