Magyar English


Karácsonyi ajándék ötletek kamaszoknak – Életkor szerint

- Blog

A legkisebbeknek könnyű örömet szerezni, azonban az ajándék választás időnként már a kisiskolás gyermekek számára is fejtörést okozhat. Minél idősebbek a gyerkőcök, annál nehezebb a választás: ebben az életkorban gyorsan változik az érdeklődésük és az ízlésük, amit egy velük nem egy háztartásban élő felnőtt nehezen tud követni.

De milyen ajándékokkal készülhetsz az ünnepekre, amiknek a gyermek örülni fog? Következzen néhány tuti karácsonyi ajándék gyerekeknek és kamaszoknak, életkor szerint!

 

Karácsonyi ajándék gyerekeknek – 11 éves korig

Nemcsak a kamaszok számára lehet nehéz ajándékot választani, olykor a kisiskolás gyerekek ideális ajándékát is igazi kihívás megtalálni. Nézzük, melyek a legjobb karácsonyi játékok gyerekeknek 11 éves korig!

  • Karácsonyi ajándék ötletek 7-8 éveseknek:

Bár vannak kifejezetten fiús és lányos játékok, ebben a korban a gyerekek szívesen játszanak közösen, nemtől függetlenül. Ebből kifolyólag a LEGO vagy egy fából készült, nagyobbaknak való építőjáték garantáltan jó választás.

  • Karácsonyi ajándék ötletek 9-10 éveseknek:

A 9-10 éves gyerekek már képesek huzamosabb ideig figyelni valamire, és szívesen játszanak olyan játékokkal, amiket a barátaikkal, testvéreikkel vagy akár a felnőtt családtagokkal is együtt játszhatnak. Ez a korosztály egy bonyolultabb kirakós- vagy társasjátéknak biztosan örülni fog.

  • A legjobb karácsonyi ajándék 11 éves lánynak:

10 éves kor fölött a gyerekek lassacskán a kiskamasz korba lépnek, egyre jobban külön válnak a nemek szerinti érdeklődési körök is. Egy 11 éves kislánynak jó választás lehet egy kreatív készlet vagy egy szép határidőnapló, emlékkönyv.

  • A legjobb karácsonyi ajándék 11 éves fiúnak:

A 11 év körüli fiúcskák később érnek mint a lányok, ezért őket általában jobban lekötik még a játékok. Jó ötlet lehet bármilyen számítógépes játék vagy valamilyen sport felszerelés, például ping-pong szett vagy egy menő focilabda.

 

Mit vegyél egy 12 éves fiúnak karácsonyra? – És egy lánynak?

A 12 éves korosztály minden szépségével együtt kemény dió: már megjelennek a kamaszkor első jelei, azonban ezek a kicsik még nagyon is gyerekek. Ehhez mérten egyszerre lehet remek karácsonyi ajándék valamilyen izgalmas játék vagy más, tiniknek való meglepetés is. 

De mit vegyél egy 12 éves fiúnak karácsonyra, és mit egy lánynak?

  • Karácsonyi ajándék ötletek 12 éves fiúknak:

Ennek a korosztálynak mindene a mozgás és a barátok. Ennek megfelelően fiúk számára remek választás valamilyen sporteszköz, vagy például a társasjátékok, amiket megoszthatnak barátaikkal.

  • Karácsonyi ajándék ötletek 12 éves lányoknak:

A 12 éves kor a lányok számára is hasonló. Ez az időszak a gyermekkor vége és a kamaszkor eleje, így érdemes kihasználni, hogy még megveheted az utolsó játékokat. Válassz kreatív játékokat, amelyek segítségével megélhetik az alkotás örömét!

 

A legjobb karácsonyi ajándékok 13 éves fiúknak és lányoknak

A 13. év a szülők és a gyerekek életében egyaránt meghatározó: ez már a hamisítatlan kamaszkor, a serdülőkor minden bájával és bajával együtt. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor képes követni a tinik villám tempóban változó preferenciáit! 

Vannak azonban olyan karácsonyi ajándék ötletek kamaszoknak, amelyekkel egyik nemnél sem lehet mellényúlni:

De mik a legjobb karácsonyi ajándékok 13 éves fiúknak?

  • Jegy a kedvenc csapatuk meccsére
  • Óra
  • Videojáték

A legjobb karácsonyi ajándékok 13 éves lányoknak:

  • Sminkkészlet
  • Koncert-, mozijegy
  • Falmatrica

karácsonyi ajándék tiniknek

 

Karácsonyi ajándék tiniknek – 14 év felett

A 14 éves vagy idősebb gyerekek tulajdonképpen mini felnőttek, óriási vágyakkal. Elképzelhető, hogy számukra már a meglepetés ereje kevésbé fontos, mint az, hogy az ajándék tényleg a kedvükre való legyen. Éppen ezért ha teheted, beszéld meg vele, hogy mire vágyik, és akár közösen válasszátok ki az ajándékot! 

Ha mégis szeretnéd meglepni, ajándékozhatsz neki élményt! Íme néhány tipp:

  • Szabadulószoba
  • Kalandpark
  • Wellness
  • Paintball
  • Főzőtanfolyam

 

Mindegy, hogy a karácsonyi ajándék gyerekeknek vagy kamaszoknak lesz, a választás gyakran komoly fejtörést okozhat. Szerencsére minden korosztálynak megvannak a maga kedvenc elfoglaltságai és játékai, amikkel ha tisztában vagy, már nem is olyan nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot.

Akár kisiskolásoknak, akár nagy kamaszoknak keresel ajándékot, webáruházunkban biztosan megtalálod a számításaidat! 


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!