Magyar English


Így oldd meg a testvérkonfliktusokat!

Még a legjobb testvérek között is kialakulhat néha konfliktushelyzet, azonban aggodalomra semmi ok, ez teljesen rendben van így. Bojti Andrea gyermekpszichológus hozott néhány jó tanácsot arra az esetre, ha hirtelen nem tudnád, hogyan kezeld ilyenkor a kialakult szituációt. Olvasd el!

Dobó Ági: Pandi kalandjai mindenkivel megtörténnek

Egyenes út vezetett ahhoz, hogy Pandi kalandjai írásban is megszülessenek. A rímbe foglalt versikékről és azok születéséről Dobó Ági mesél nekünk.

Utazás kisbabával 2 éves kor alatt - Ha ezekre figyelsz, gyerekjáték!

Kicsit izgulsz, mert tudod, hogy kisbabával utazni nem mindig olyan egyszerű? Segítünk! Ha figyelsz néhány szabályra és kellően felkészülsz előre, menni fog gond nélkül.

Biciklitúra gyerekekkel? Erre figyelj, mielőtt útra kelne a család!

Családi kerékpártúrát terveztek? Kellő odafigyeléssel és alaposan átgondolt szervezéssel garantáltan élmény lesz a kirándulás! Olvasd el a tippjeinket!

Extrovertált és introvertált gyerekek: hogyan támogasd őket?

Egészen kisgyermekkortól megfigyelhető a gyermekek veleszületett temperamentuma. Ez egy olyan sajátosság a személyiségben, amivel nem árt szülőként tisztában lenned, hiszen ez végigkíséri gyermeked életét. Bojti Andrea gyermekpszichológus tanácsait olvashatod el a témában.

Osztálykirándulás ötletek szülőknek - Hogyan engedjük útnak a gyereket?

Az osztálykirándulás a gyerekek egyik kedvenc napja, hiszen az egész éves tanulás jutalma, gyümölcse a közös kimozdulás és időtöltés. Egy ottalvós osztálykirándulás igazán különleges alkalom arra, hogy iskolai kereteken kívül töltsenek időt a pajtásokkal. Új barátságok és életre szóló emlékek születhetnek ilyenkor. Sok szülőnek viszont igen stresszes egy osztálykirándulás, pláne, amikor először engedik el egyedül a gyereket teljesen a tanárokra bízva őt. Vajon tud már vigyázni magára az a gyerek? Vajon elég tanár lesz ott, hogy mindenkire megfelelő figyelem jusson? 

Mi kell egy családi kirándulás megtervezéséhez?

Amikor beköszöntenek a tavasz első melegebb napjai és a természet elkezd felébredni téli álmából, a jó idő és a csodálatos tavaszi rügyfakadás szinte mindenkit kicsalogat a szabadba. A hétvégi családi programokba elkezdjük beiktatni a túrázást és a családi kirándulást. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy pár órára kikapcsolódjunk, kellemeset sétáljunk és a gyerekek is felfedezhessék az erdő érdekességeit. Hazánkban rengeteg csodálatos túraútvonal van, melyek egy része a fővárostól sem esik messze.

Házimunka gyerekeknek: hogyan vonjuk be a takarításba a kicsiket?

A tavasz beköszöntével bizony nemcsak a kirándulásnak, túrázásnak, bringázásnak jön el végre az ideje, hanem a tavaszi nagytakarításnak is. A gyerekek persze takarítás helyett inkább végre kint szeretnének játszani a szabadban, ezért nehéz annak a szülőnek, akinek nincs más segítsége. Teljesen érthető a gyerekek hozzáállása, de játékossággal és megfelelő motivációval be lehet, sőt be is kell vonni őket a házimunkába.  

Hogyan hat a babázás gyermekünk fejlődésére?

A játékbaba hagyományosan a kislányok kedvence, de valójában mindenkinek való, hiszen egyszerre szórakoztató és készségfejlesztő játék. A babázás hosszú múltra tekint vissza, amit több, különböző kutatás is bizonyít.
Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!